Home » Избрано

Борисов носи оставката на правителството в джоба

2010.03.09 Няма коментари
Spread the love

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е написал оставката на правителството и тя е в джоба му. Повод за думите му е нарастващото напрежение в редица професионални общности, които от месеци не са получавали предвидените за тях пари от държавата.

„Правя всичко възможно с това правителство да изкараме тези тежки месеци. По-тежко не е било от войната. Моля ви, когато ме репресирате, да знаете, че съм написал оставката на правителството в джоба си”, каза Борисов. Той отново напомни, че заварил държавата в тежко положение.

Повод за заплахата с оставката бе протестът на личните лекари, които не са получили от държавата полагащите им се средства за януари. Премиерът увери, че вече са им преведени 25 млн. лв.

Председателят регионалното сдружение на общопрактикуващите лекари в Разград д-р Селиме Карагьозова поиска извинение от Бойко Борисов. „Отказваме да поемем вината за предстоящото двупроцентно увеличение на здравните вноски. Не ние правим бюджета на страната”, каза тя на протеста на джипитата.

Заради липсата на достатъчно приходи в хазната кабинетът обяви в понеделник, че здравната вноска ще се увеличи от 8 на 10 процента от април.

Източник: Кафене.нет

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.