2024-04-19

3 thoughts on “За Алексей Петров – избрано от вестник „Гласове“

  1. Луканов го измисли. Костов го роди. Симеон го отгледа. При Станишев възмъжа

    Най-обсъжданата сега тема в държавата е дали Алексей Петров ще бъде осъден. Защитниците на Трактора, доста по-малобройни, смятат, че доказателствата на МВР, както обикновено, няма да издържат в съда и той ще излезе като герой, като първият репресиран от Бойко-Борисовата власт. Други са на мнение, че дори да няма доказателства за “октоподна” дейност, Алексей Петров може да бъде осъден за каквото може да бъде доказано, например за неплащане на данъци в особено големи размери, нещо като Ал Капоне.

    ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

    А повечето хора в България, особено неизкушените, се надяват Трактора не само да бъде осъден, но и да се разплете престъпната схема, по която държавата беше и е източвана в продължение на повече от 20 години и благодарение на която едни тънат в милионен разкош, а други едвам свързват двата края.
    От многобройните свидетелства за дейността на Алексей Петров, от твърденията на МВР, а и от самите негови признания е видно, че той е бил брънка от тази верига. От замислената още отпреди 1989 година от Андрей Луканов и хората около него схема, която изстреля на върха една шепа милиционери и партийци, докато останалата част от нацията беше обречена да бъде недохранена масовка на промените.
    Както навремето ми каза един дърт комунист, “докато вие скачахте по площадите, вдигахте два пръста и викахте “се-де-се”, колко неща се случиха…”.
    Ето това трябва да стане ясно в процеса срещу Трактора, иначе наистина ще излезе, че един клан си разчиства сметките с друг клан.
    Трябва да се разбере оня първороден Луканов замисъл, който даде кредити, информация, ресурси, даже пари на ръка на точно определени хора.
    Трябва да се види как точно Трактора е назначен за офицер точно от демократичното правителство на Иван Костов през 1999 година. Покрай този отговор трябва да се питат същите тези хора – Костовите – защо например лицензът за втори мобилен оператор беше даден 8 години след старта на първия. Кой спечели от това и колко. Трябва да се види защо стартът на третата ефирна телевизия беше отложен с 4 години и кой и колко спечели от това. Кои други агенти, назначени по това време, са се сдобили със собствен бизнес, подобно на Трактора, и ред такива прелюбопитни неща.
    По-нататък, разбира се, трябва да бъде “осветлен” и Симеон. Колко беше например печалбата от превъртането на няколко милиарда държавен дълг от долари в евро и кой я прибра? Кой взе комисионите за БТК? А за енергодружествата?
    По-нататък трябва да се пита и за Станишев. Кой взе комисионите за договора с руснаците за “Белене”. Колко? Кой спечели от преподписването на договора с “Газпром”? Колко? Не бива да се забравят, разбира се, и Първанов, а и Доган.
    По някакво стечение на обстоятелствата Трактора е служил при всичките тези хора – почнал е още от Луканово време, активирал се е при Костов, спокойно си работеше при Симеон и стигна до положение да коли и беси при Станишев.
    Сега самият той обещава да разкаже интересни неща, понеже ги е видял с очите си. Нека ги каже, пък даже ако трябва да го пуснат на свобода.
    Колцина от истинските богати българи – не тези, които имат по милион-два – днес с чиста съвест могат да се закълнат, че са станали такива, без да са използвали държавата? Без заменки, без необезпечени и дори невърнати кредити, без подарени на безценица предприятия, без източване на бюджетни пари?
    Всеобщото убеждение, че всичко беше нагласено, че малцина получиха много, а на мнозина беше отнето всичко, е това, което убива перспективата в държавата. То демотивира хората да се трудят, да произвеждат блага и ги кара да правят само едно: да търсят начини и те да влязат в схемата.
    Ако сега, когато макар едно малко винтче от системата е извадено на показ, това бъде използвано, за да се разкрие целият порочен механизъм на т.нар. български преход, има шанс 20 години по-късно нещо да се промени.
    Ако ли не, сме осъдени да живеем както живеем.

  2. Амнезията на Октопода

    Велислава Дърева, 19.2.2010 г.

    – Извинете, любезни господине, този октопод ваш ли е?

    – Какво?! Ах! Окт…!? О! Не-не-не! Аз и октопод?! Ама моля ви се! За пръв път го виждам това чудовище ужасно! Аз изобщо не познавам никакви октоподи, не общувам с октоподи, нямам никакви връзки с октоподи – нито регламентирани, нито нерегламентирани! Питайте други за този гаден октопод! Пфу! Мен не ме замесвайте! Аз нищо не знам и не искам да знам! А дори да съм знаел нещо относно въпросната твар, съм го забравил навсегда и вовеки! – тъй ги реди Емануил Димитров, наричан Мими и очетата му стават все по-кръгли, стреснати и невинни.

    – Господине, случайно да сте си изгубили октопода?

    – Моля!? Отвратително! Как смеете! Махнете това гадно мекотело създание от очите ми! Ама защо ми го навирате в лицето! Ах, аз съм тъй гнуслив! Аз съм един чистник, един чистофайник, ако не знаете! Вие интригантствате! Това е долна интрига, подла манипулация, коварен заговор срещу мен, дето съм най-чистия и най-почтения! Вие искате да съсипете кристалната ми репутация на отговорен човек и политик! Как не ви е срам! – тропа с краче възмутеният до дъното на плитката си душица палметен ген. Атанас Атанасов, наричан Гнома и трепти от погнуса, скрит зад парламентарния фикус.

    – Господине прекрасни, забравихте си личния октопод!

    – Кой октопод!? Никога не съм протежирал никакъв октопод! Аз да не съм партия, че да протежирам октоподи! Питайте Емануил, той беше министър! Питайте Атанасов, оня, дето се прави на генерал! Този октопод не е мой, не е бил и няма да бъде! Октоподът е на Костов! Лично! Цялата тая работа е организирана от велзевула Костов! Не може да ми прости никога, че го разобличих като долнопробен крадец, шеф на една разбойническа чета! Какво направи той? С какво ще остане в историята? С това, че приватизира 30 милиарда държавно имущество за 3 милиарда. Къде са останалите 27 милиарда? У Костов и костовчетата! Костов отдавна трябваше да бъде прибран на топло, а го оставиха да грачи грозно, зловещо! Отвратен съм от тая мръсотия! – вика главният прокурор Филчев, който някога разправяше, че е плод-зеленчук.

    – Господине, вашият октопод ви праща много поздрави, ето, маха ви с пипалце!

    – Чувате ли се какво говорите!? Аз октопод нямам, не съм имал и няма да имам! Филчев трябва да бъде арестуван немедленно! Аз заради него изгубих войната с всичките гущери, октоподи, земноводни и мекотели! Но сега не ми се говори за Филчев, той е един болен човек. Не искам да говорим за миналото, не искам да говорим за бъдещето! Трябва да гледаме днешния ден! Това е рубикон, повтарям – рубикон! Няма минало, няма бъдеще! Всички трябва да се разграничим от октопода! Ето вижте – аз се разграничавам! От себе си се разграничавам, понеже в безогледната си борба за власт използвах престъпници и после поделях властта с тях! И това е доказано!

    Сега всички трябва да се разграничим, понеже всички сме на терена, никой не е на трибуните! Всички сме в кюпа! Няма добро, няма зло! И затова трябва да се обичаме и да си помагаме! Вярвайте ми, октоподът е страшен, страховит, вярвайте ми! Но той не е мой, не съм го създал аз! Октоподът е създание, забъркано в колбите на КГБ и ДС, мутант някакъв, но аз нямам нищо общо с него! Аз съм от онези единици-странници, които се опълчиха на октопода! Аз знам къде е барикадата и винаги съм от правилната страна на барикадата! Аз искам правда за ограбените от мен, за рекетираните, за малтретираните! Говоря като гражданин, от сърце, а то, както съм казвал и друг път, е каменно! – душеизлива се Костов покъртително, възкачен връз своя „Олимп”, същият Костов, наричан Командир, Гаргамел и Велзевул.

    – Господа, какво ще стане сега с вашия октопод? – питам.

    – Нашият?! Тоя октопод не е наш! Той ни души и мори 20 години, наложи ни своите мръснишки октоподски правила, ние ги усвоихме, щото сме талантливи, приложихме ги творчески, завъдихме си свои октоподи, и сега сме люде уважавани, тачени и почитани! И богати! Много богати! Но днес сме решени – ще режем пипалата на октопода, докато не бъдат променени правилата така, както ние кажем! За да преструктурираме и преформулираме елита, в който ние пак ще сме най елит! – отсичат решително тези, които, благодарение на своите сърдечни, делови и политически отношения с октопода, разбогатяха оттатък неприличието и 20 години диктуват обществения живот.

    – Почитаеми господине, вашият приятел, октоподът…

    – Нямам приятели октоподи! – отсича ББ, наричан Генерал.

    – Каза, че му викали Трактора…

    – Аз карам джип! – отсича ББ, който е и премиер.

    – Все пак, какво ще стане накрая с октопода?

    – Как какво?! Шменти-капели ще стане! Айде, оставете ме, че война водя!

  3. „До няколко месеца ще лъсне с пълна сила конфликтът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов“, каза Яне Янев в Нова ТВ
    21.2.2010 г.

    „Целият сценарий на операция „Октопод“ е режисиран от Бойко Борисов“, каза в предаването “ На 4 очи“ в Нова телевизия Яне Янев. “ премиерът Борисов е разработил цялостно операция „Октопод“ и я е дал наготово на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да я реализира, за да не излезе, че това е разчистване на сметки.

    Лидерът на РЗС заяви, че партията не се съпротивлява нито срещу „Наглите“, нито срещу“ Октопод“, стига да не се правят с цел разчистване на икономически сметки.

    „От последната операция виждаме, че има милиционерски натиск върху обществото и медиите да се претендира тезата, която устройва да речем МВР. Не е редно в демократична държавата да се осъществява такъв неистов натиск върху съда. Те пресъздават сюжетите от времето на Хитлер“, заяви още той.

    Страната се управлява от “ милиционерска хунта“, която разпитва бизнесмени, крие разработки за сгафили депутати от ГЕРБ и подслушвала общественици, критикари на управлението”. Яне Янев обяви, че другата седмица ще каже имена на хора, които са викани на разпит, защото са си искали ДДС-то. Има бизнесмени, които са рекетирани от депутати от ГЕРБ, и част от тях са готови да свидетелстват пред други институции и затова от РЗС ще им осигурят достъп до ЕК.

    „По време на изборите Алексей Петров работеше за ГЕРБ, каза още Янев.

    „Алексей Петров работи за каузата ГЕРБ, поне по време на местните избори. Братът на Алексей Петров – Огнян, стана причина за запознанството ни. По време на кампанията за местните избори Огнян Петров ми каза, че брат му Алексей има желание да се срещне с него. Срещата се проведе в хотел „Радисън“, а на нея Петров се опита да ми държи сметка на тема кандидаткметски вот.

    Алексей Петров ме предупреди да не смея да издигна от името на РЗС за кандидат-кмет лицето Павлов, понеже агентът бил обещал да го въздигне като номинация на ГЕРБ в Тетевен. Алексей Петров се зарече пред мен, че ще стане така, както той си е поставил за цел, и наистина, впоследствие въпросният Павлов се отказа от РЗС и се яви на вота като човек на ГЕРБ в борбата за кметския стол в Тетевен”, разказа още Яне.

    По- нататък Яне се виждал с Алексей Петров само в централата на ДАНС в качеството си на депутат.

    „Не познавам Алексей Петров по-добре от Бойко Борисов и Иван Костов. Срещал съм се с него не повече от лидерите на другите партии.

    Милиционерщината в България надминава всякакви граници. Службите и МВР „слухтят“ общественици, които критикуват властта, рекетират и разпитват бизнесмени от Сливен, Варна и Благоевград, осмелили се да си поискат ДДС-то от държавата, а така също спират разработки срещу депутати от ГЕРБ. До няколко месеца ще лъсне с пълна сила конфликтът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които само куртоазно се усмихват един на друг за пред хората. До няколко месеца повечето депутати от ГЕРБ ще се обявят, че стоят зад вътрешния министър, а не зад премиера.”,отсече още Яне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *