Home » Избрано

Полицаи плашат Спаска Митрова с вендета

2010.02.22 Един коментар
Spread the love

Десетина полицаи нахлули в двора на къщата, където живеят родителите на Спаска Митрова в градчето Гевгели. Това съобщиха представители на ВМРО.

Случката се разиграла около 11.15 ч. тази сутрин, когато полицаите извикали Спаска и грубо я заплашили, че ако има дори една кола с българска регистрация или един български журналист на делото й в сряда, тя ще преживее още по-голям ужас от досегашния.

Митрова трябва да се яви на поредното дело в средата на седмицата. Подкрепата от страна на българското гражданско общество в страната и чужбина срещу безобразията, извършвани със сънародничката ни в Македония, очевидно изнервя официалните власти там.

Очевидно е, че напъните на Македонското правителство страната да стане член на европейското семейство преминават през полицейски заплахи и съдебни процеси с фабрикувани доказателства, коментират от ВМРО.

От движението припомнят позицията си, че България не би могла да подкрепи членство на Македония в ЕС докато властите там репресират най-арогантно хората с българско самосъзнание.

От ВМРО обявиха, че подкрепят Спаска Митрова в справедливата й кауза, и категорично заявиха, че ще бъдат с нея на поредното й дело в сряда.

Припомняме, че на 8 октомври Митрова излезе от скопския затвор “Идризово”, където излежа тримесечна присъда, след като бе осъдена за това, че не позволявала на бившия си съпруг да вижда тяхната двегодишна дъщеря.

В средата на декември стана ясно, че в Македония е заведено ново наказателно дело срещу българката. Този път тя е обвинена, че не допуска бившия си съпруг при детето им, въпреки че то не е при нея и Спаска не го е виждала, след като е излязла от затвора.

——————-=——————-

Емигранти гневни на властта в София за гаврата с Митрова


Президентът, премиерът и външно министерство мълчат престъпно след поредната гавра в Македония с българската гражданка Спаска Митрова.

Дипломацията ни трябваше да изпрати вече поне протестна нота до македонското посолство в нашата страна. За това настоява историкът и бивш председател на Агенцията за българите в чужбина Пламен Павлов. Бурната му реакция е в следствие на днешния скандал с Митрова. Сутринта македонски полицаи са нахлули в дома на Спаска в Гевгели. Те и отправили заплахи, че ако на съдебния процес тази сряда се появи дори и само една кола с българска регистрации, или нейни защитници от България, ще преживее още по-страшни неприятности.

Доц. Пламен Павлов разкри, че непрекъснато му звънели разочаровани сънародници от Украйна, Канада, САЩ. Те недоумявали, че българските власти са пасивни в защитата на Митрова и мудно реагират на македонските предизвикателства. Павлов припомни, че българските медии по света се обединиха в защита на Спаска, а в Чикаго се създаде и комитет в нейна подкрепа.

Според бившият председател на Агенцията за българите в чужбина през миналата седмица наши съграждани, които са преминавали през Македония са се оплакали, че безпричинно са спирани за неоснователни проверки от македонската полиция.

Днес пък бившият македонски премиер Любчо Георгиевски, призна пред „Фокус”, че Македония трябваше да покаже малко повече топлина спрямо България.

Източник: Фрогнюз

One Comment »

  • Петър said:

    Явно трябва да се натиснат повече македонските власти. Не виждам това да става от страна на българските власти или евродепутати.
    Нека да го направим като през 1942 с натиск от страна на обикновенните хора.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.