Home » Избрано

Как в Русия посрещат президента (натегачи по руски)

2010.02.19 Няма коментари
Spread the love

Дмитрий Медведев при посещението си в родния град на Чехов Таганрог в края на януари
Пиеса, озаглавена “Добре дошло, смешно джудже!”, която трябваше да бъде представена в театър в руския град Омск, беше свалена от сцена преди визита там на руския президент Дмитрий Медведев, съобщи ДПА.

Общинските власти на сибирския град се притеснили, че заглавието може да се стори обидно на Медведев.

Руският президент е висок само 162 сантиметра и често пъти е обект на шеги заради ръста си, посочва ДПА.

Медведев е с 8 сантиметра по-нисък от предшественика си Владимир Путин.

Тази мярка обаче не помогна на четирима държавни служители в града, които са били уволнени, след като свалили плакат на управляващата партия “Единна Русия” с портрет на премиера Владимир Путин.

Електронното издание НюзРу съобщи, че местни ръководители в град Омск били уволнени, след като в навечерието на визита на президента Медведев решили да свалят портрета на Путин.

Официално чиновниците са напуснали “по собствено желание”, но според експерти те са платили цената за прекомерната си инициативност.

Според изданието, билбордът с надпис “Гражданите на Омска са за силна и единна Русия” и с портрет на сегашния премиер е бил поставен на важно кръстовище в града след избирането на Путин за президент.

Когато Медведев стана президент на Русия, редом с Путин се появило и неговото изображение. На 5 февруари обаче на кръстовището в Омск се появил нов билборд, на който присъствал само Медведев.

Съобщенията в местната преса довели до сваляне на плаката и връщане на стария билборд с двамата ръководители. Четирима ръководители на Омск обаче загубили работата си.

Електронното издание припомня, че това не е първият случай, когато местни ръководители се престарават в навечерието на височайше посещение.

Преди посещението на Медведев в град Киров са били ремонтирани пътищата, по които трябвало да премине президентът, а всички къщи били измазани, както и електрическите стълбове и оградите.

Милицията препоръчала на населението да не излиза по улиците в деня на визитата и да не отваря прозорците си, както и да не поставя плакати и лозунги. В бързината бил асфалтиран дори железопътен прелез.

През август м.г. властите в Краснодарския край, където очаквали премиера Владимир Путин, решили да унищожат всички комари и папатаци в региона, за да не бъде смущавано височайшето лице.

Източник: БТА,Kafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.