2024-04-19

2 thoughts on “Емин агент на Октопода – получил мокра поръчка срещу Доган

  1. Айдеее! Алексей Петров сега пък щял да убива Доган!

    Политическите партии продължават да се упражняват върху Алексей Петров с очевидно едничка цел – колкото се може повече да отклонят вниманието от собствените си зулуми. Видният представител на ДПС Камен Костадинов набърка по bTV Петров в убийството на Доган.

    Ахмед Емин е бил в сараите на Доган с цел да го убие. Той е бил принуждаван да направи това от Алексей Петров, не е издържал на натиска и се е самоубил, рече Костадинов, който ако стане обект на разследване също, ще стане наистина интересно.
    Подкрепа депесаринът получи и от ген. Атанас Атанасов – ДПС и ДСБ стиснаха ръце, забърквайки смъртта на Ахмед Емин естествено с … Трактора.
    Според ген. Атанасов задачата е била поставена от БСП. Според Костадинов – от Алексей Петров. Причината за такова отношение от страна на съветника на Сертов той намира във факта, че седмица преди това Доган запитал публично какво прави Трактора в ДАНС.
    И Атанасов, и Костадинов бяха единодушни, че Емин е бил поставен в преса. От едната страна Доган, който го е смятал за предател, от друга – Алексей Петров, който е искал да го превърне в предател.
    Според Костадинов Емин е бил таен агент на службите и е трябвало да донася информация за Доган.Хората на Доган твърдят, че знаят за тайни срещи между Емин и бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, който сега е в ареста с обвинение за ръководене на престъпна група. Те провели собствено разследване за смъртта на Емин и негови близки им казали това.
    Удиително е как през последните дни всички политици, които трескаво търсят начин да отклонят вниманието от себе си, вадят всякакви казуси за да опазят статуквото.
    Afera.bg продължава да очаква да забъркат Алексей Петров и убийството на сестрите Белнейски.

    Afera.bg

  2. В ДАНС знаели кой е карал Емин да предаде родината си?

    Само дни след смъртта на Ахмед Емин предупредих публично, че хора в ДАНС знаят цялата истина за трагедията в сараите на Доган, а отговорите трябва да се търсят на столичната ул. „Черковна”. Но тогава прокуратурата, държавните институции и политическите централи се направиха, че не чуват какво говоря.

    Това заяви днес за Frognews.bg първият шеф на кабинета на Ахмед Доган – Мохамед Реджеб. След като той бе избран за зам. шеф на комисията по досиетата, ръководена от Методи Андреев, самоубилият се Ахмед Емин го наследи на поста в централата на ДПС.

    Според Реджеб, Емин е бил старателно разработван от българските служби през годините на прехода. Лично той му показал доказателства за това. Агент Морски, който е от вишите етажи в ДПС редовно снасял за Емин на службите.

    На въпрос дали Емин е следял и донасял на ДАНС за Сокола, Реджеб отговори: „Доган е следен от детската градина и това продължава до днес, без прекъсване, дори и когато беше мандатоносител при тройната коалиция. С това са се занимавали много хора от обкръжението му и продължават. Всяка своя дума мога да я докажа“, предупреди той.

    Според него сега ситуацията била много сложна. „Борисов подхваща тежка тема. Не им завиждам нито на прокуратурата, нито на ДАНС и МВР. Съмнявам се, че ще изяснят трагедията, много догадки ще останат“, каза бившият първи шеф на кабинета на Ахмед Доган.

    Реджеб е категоричен, че в трагичния 18 октомври, когато Емин се простреля в сараите на ДПС в „Бояна”, Доган е бил на косъм от смъртта, но сценарият не е сработил. Една от версиите тогава бе, че Емин е работел за чужди служби, но контактите му са прихванати от ДАНС, а по-късно е станал обект на изнудване и шантаж, и това го е подтикнало да търси друга развръзка на живота си.

    Преди година обаче от ДАНС, която тогава се ръководеше от Петко Сертов и съветника му Алексей Петров, който сега е арестант след операция „Октопод”, запазиха пълно мълчание по случая. Източници от службите обаче твърдят, прокуратурата тогава е имала информация, че самоубилият се Емин и съветникът от ДАНС Алексей Петров са имали интензивни контакти. По тази схема обаче не било работено. Така и не се разбрало кой от кого и какво е искал. Загадка остава и мистериозният текст от предсмъртното писмо на Емин, в което твърди, че не е предател на родината си. Кой е искал от него да бъде предател, прокуратурата не успя да установи.

    Мохамед Реджеб смята, че последвалите обяснения на Сокола, че Емин бил просто мъжка секретарка в централата не са верни и целят единствено да омаловажат ролята му. Той твърди, че в структурата на ДПС длъжността „Началник на кабинета” винаги е била много важна. През Емин е минавала всяка информация до лидера, той е осъществявал връзки с министрите, бизнеса и лобисти.

    Източници на Frognews.bg са категорични, че часове след стрелбата в сараите на Доган, виден журналист, близък до неформалния шеф в ДАНС тогава – Алексей Петров, е изпратил на депутати от ДПС съобщения, че и срещу тях се готвят атентати.

    Интересът към кървавата история в сараите на Доган се възпламени, след като вчера изненадващо премиерът Борисов съобщи, че е поискал от главния прокурор Борис Велчев отново да провери трагедията, защото имало сериозни пропуски при разследването. Вероятно сега трябва да се даде и отговор на въпроса, защо на такова сложно и важно дело за наблюдаващ прокурор бе поставена Детелина Йотова, със малък стаж и слаба квалификация. За нея се твърди, че била лаборантка в Елин Пелин преди да поема магистратската професия.

    Покрай Йотова се разгоря и друг скандал – прокурорката се оказа, че живее баровски – вози се на порше и мерцедес, и има дом в елитен квартал и къща с кула, охранявана от много камери в Елин Пелин. Тогава тя обясни, че луксът й осигурявал бившият и съпруг. Йотова бе категорична, че тези скандали няма да окажат влияние на делото за Ахмед Емин, което тя приключи категорично с мнения, че няма престъпление и става дума за самоубийство.

    Бащата на дясната ръка на Доган продължава да е твърдо убеден, че се знае истината за смъртта на сина му и всичко, което са му казали досега е лъжа.

    „Убиецът може да е бил тук – на погребението и да се е ръкувал с мен” – казва бай Емин. Възрастният мъж скоро може да бъде приет в старчески дом, като не се знае дали ще дочака навън евентуално ново разследване по случая. Мобилният телефон на вдовицата на Емин – Ферах е изключен цял ден, до сега тя не е казала пред медии и дума за семейната драма.

    Днес стана ясно, че Софийската градска прокуратура ще подложи на инстанционен контрол постановлението на районната прокуратура за смъртта на Ахмед Емин. „Прекратеното дело за смъртта на Ахмед Емин е изпратено на ДАНС, за да имат възможност те от гледна точка на своите правомощия, свързани с националната сигурност да преценят материалите по делото, т.е. не говорим за проверка на работата на прокуратурата, както в някаква степен погрешно като че ли се наслагват впечатления, а говорим за съвсем друг смисъл“, каза прокурор Стелиана Кожухарова.

    Това означава, че градската прокуратура ще изиска делото от районна и ще се запознае с доказателствата, и вече съобразно съображенията на ДАНС и събраните нови доказателства ще прецени дали ще има основания за отмяна на постановлението за прекратяване или ще възложи още процесуални действия да се извършат, или ще потвърди решението по делото на районна прокуратура.

    http://frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *