Home » Избрано

Американци с нов препинателен знак, Еврочикаго предлага стария безплатно

2010.01.15 Няма коментари
Spread the love

Първо в интернет, а вече и в медиите бързо се разпространява съобщението, че американска компания предлага в сред препинателните знаци да бъде добавен знак за изразяване на ирония и сарказъм.

Специалният знак наречен SarcMark е “проектиран” да се използва, както другите граматическите символи изразяващи състояние – въпросителен, удивителен знак.

Знакът уж щял да гарантира, че насмешката и хапливостта зад едно привидно сериозно твърдение няма да убягнат на четящия.

Ето какво четем oще в  www.vesti.bg:  Знакът представлява точка в спираловидна линия. Той може да се инсталира на всеки персонален компютър с “Уиндоус 7”, XP или “Виста”, както и на “Макинтош” и “Блекбери”.

Според представител на американската фирма новият знак не е някаква остроумна джунджурия, от типа на емотиконите (икони, които отразяват настроението на пишещия в чата), а ще има сериозни потенциални приложения – например в субтитрите за глухонеми.

В момента SarcMark може да бъде свален от интернет (вижте тук) срещу 1,99 долара – цена, зад която според мнозина също може да бъде поставен ироничния символ.

Рекламно филмче за новия знак:

Редакцията на www.Eurochicago.com счита, че е по-уместно да остане в употреба досегашният символ за ирония – обърнатият въпросителен знак (irony mark):

؟

Вижте повече за този знак в Wikipedia

За разлика от американците искащи $1.99 за техния sarcmark, ако се запишете за нашия бюлетин, ние съвсем безплатно ще изпратим знака   ؟

؟За записване кликнете тук

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.