Home » Е-Списание

BBC: Бизнесмен от Англия избран за крал в Нигерия

2010.01.08 Няма коментари
Spread the love

BBC съобщава в новите си, че бизнесмен от английския град Дарбишър е коронован за крал на нигерийска провинция.

Кристофър Еджиофор напуснал Нигерия, когато бил на 23 години. Той е бил принуден да избяга през 1970 г., за да не бъде арестуван, като военен съветник на губещите в гражданската война от това време. В Англия започнал работа в East Midlands Airport и получил британско гражданство. За 40 години, той изградил успешна фирма за поддръжка на самолети, като всяка година изпращал хиляди лири към родината си.

Като признание за приноса му той е коронясан и избран за първия християнски владетел на провинцията.  За коронацията пристигнали хиляди гости, които му донесли дарове, включително овни и крави.

Приемайки короната кралят заявил:

“Надявам се, че опитът ми, натрупан от Англия ще ми помогне да внеса някакъв ред в този хаос, който съществува в тази част на света, в която иначе има толкова много потенциал.”

Eurochicago.com установи, че подобни случаи не са рядкост за Африка.

Преди малко повече от 2 месеца, санитар от САЩ стана крал в Уганда. Чарлз Уесли Мумбере бе коронясан от президента на страната пред 60000 присъстващи на тържеството в угандийското кралство Рвензуруру. Макар и наследствен монарх, той дълги години работил като санитар в щатите Пенсилвания и Мериленд. Неговите колеги даже не подозирали, че с тях се труди бъдещ крал.

Но само в Африка ли е така – нека си припомним какво се случи у нас преди десетина години. Вие открийте приликите и разликите!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.