Home » Избрано

Българка е кандидат за президент на Бразилия

2009.12.09 Няма коментари
Spread the love

Работническата партия утвърди кандидатурата на бразилката с български произход Дилма Русеф за кандидат за президент

Бразилската управляваща Работническа партия ще утвърди кандидатурата на бразилката с български корен Дилма Русеф, началник на канцеларията на сегашния президент Лула да Силва, за кандидат за президентските избори догодина, предаде Ройтерс. „Тя ще бъде обявена единодушно“, заяви Жозе Едуардо Дутра, избран за партиен ръководител миналия месец. Кандидатурата й ще бъде обявена единодушно на конгрес през февруари. Президентът Лула да Силва, който лично избра Русеф за свой заместник, не може да се кандидатира за трети последователен мандат на общите избори през октомври.

Ако бъде избрана, Русеф ще продължи насочената към пазара икономическа политика, включително плаващият обменен курс. „Русеф не е Лула с пола, но проектът е да има приемственост“, заяви Дутра. „Тя ще бъде третия мандат на този проект“. Той добави, че администрацията на Лула да Силва не е напреднала достатъчно в модернизирането на страната. Работническата партия ще започне кампанията си с обещание за структурни реформи, за да направи по-гъвкави трудовите и профсъюзните закони и да промени пенсионната система. Русеф следва губернатора на Сао Паоло Жозе Сера от опозиционната PSDB с близо 20 процентни пункта според проучванията на общественото мнение.

www.bgfactor.org

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.