Home » Е-Списание

Чикагската полиция търси въоръжен беглец

2009.09.18 Няма коментари
Spread the love

Днес полицията в Чикаго продължава да търси избягалия вчера затворник Robert Maday. Обявена е награда за информация за него на безплатен телефон.
Четвъртък сутринта около 9:45, затворника, Robert Maday, 39, преодолява съпротивата на двамата следователи от Cook County, докато е бил транспортиран в лек автомобил до съдебната сграда в Rolling Meadows – квартал в северозападната част.
Той е бил в окови на ръцете и краката, но някак си успял да вземете оръжието на единия от следователите в момент на невнимание и да избяга. Очаквало се е той да бъде осъден на 13 години затвор за банков обир през декември 2008 и други престъпления.
Най-малко двадесет и полицейски коли и други екипи SWAT са обградили жилищен комплекс в Arlington Heights, където той е живял преди време.
Обявената извънредна ситуация в района бе вдигната в 17.15 часа. През целия ден училищата и детски градини в района бяха затворени “soft lockdown “- децата не са излизали навън, не се движели училищни автобуси, нямало е никакви извънкласни следобедни мероприятия и занимания.
На родителите бе разрешено да си вземат децата след училище в 15.25 часа

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.