Home » Е-Списание

Българското училище «Джон Атанасов» в Чикаго официално откри новата учебна година

2009.09.13 Един коментар
Spread the love

Днес 12 септември 2009 г. официално бе открита новата учебна година в българското училище «Джон Атанасов» в Чикаго. Това е едно от най-големите наши училища зад граница, съществува от осем години и е първо лицензрано в САЩ. В него се обучават деца от предучилищна възраст до осми клас. Всички присъстващи сякаш се пренесохме в Родината  – с празничната обстановка, музиката, цветята, песничките и стихотворенията и първия учебен звънец. Тържеството на училището откри неговият директор Боянка Иванова. Консулът на България в града ни г-жа Лила Георгиева  приветства присъстващите родители, ученици, учители и гости  с първия учебен и им пожела успехи в усвояването на родния език. Гост на тържеството беше и президентът на MG Logistics Васил Байрактаров, който е направил парично дарение на училището в края на миналата учебна година. Той също прочете приветствие по случай първия учебен ден.  Ето и снимки от мястото на събитието.

boyanka_091209 184

boyanka_091209 232

 

В централните новини от 20.00 часа в неделя вечер по канал 1 на Българската национална телевизия ще се излъчи репортаж от откриването на учебната година в българското училище Джон Атанасов Чикаго, подготвен от Мария Илиева.

Източник: Eurochicago.com

One Comment »

  • iVan said:

    Добре , че не е присъствал и посланика от Вашингтон Петков !
    И тези лица говорят за морал и ценностна система ! Боже,уволни ги и ги прати на безлюден остров !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.