Home » Избрано

ПЕТИЦИЯ СРЕЩУ НОВИЯ ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

2009.07.09 Няма коментари
Spread the love

Автор: Атанас Чобанов

Ако попитате българите в чужбина какво прави тази агенция, която се финансира от парите на българските данъкоплатци, те не могат да ви отговорят. Със сигурност покрай изборите за европарламент и за народни представители ДАБЧ не беше на първа линия, за да информира и мобилизира избирателите в чужбина. Същото важи и за Министерството на външните работи, което откровено пренебрегна избирателите в чужбина, с изключение на тези в Република Турция.

Присъдата на урните от чужбина извън Турция на 5-ти юли беше категорична. От 59000 гласа ГЕРБ печели 33125 или 56%, следвана от Синята коалиция с 8981 гласа или 15%. БСП е получила 3693 гласа или 6%.

Наглост и безочие е след тези резултати, показващи воля за промяна и реформа, за шеф на Агенцията за българите в чужбина да бъде назначен Димитър Димитров – стар партиен функционер на БКП и БСП, завършил политология в Москва през 1989 г., настоящ заместник министър в Министерството на труда и социалната политика. Именно това министерство е пряко отговорно за нечовешките условия в българските домове за деца с увреждания и за опозоряването на България в чужбина след случая “Могилино”.

Ние сме против това назначение и настояваме новото правителство да го анулира.

Нашата воля на избиратели е ДАБЧ да бъде реформирана в модерна, комуникативна и отворена структура, която да се консултира с българите в чужбина за всички техни проблеми, да инициира обществени дебати и да предлага законопроекти, а не да служи за трудоустрояване на провалени политици.

Настояваме също така за уволнения на дипломати, които саботираха изборите в чужбина и пречеха на българската общност да се организира и да гласува масово. Българските дипломатически представителства трябва да бъдат кадрово обновени и да започнат да работят прозрачно и ефективно с българските общности зад граница.”

Link:  http://bgpetition.com/abroad/index.html

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.