Home » Е-Списание

Eurochicago.com дава разяснения по случая “Какво казал Бойко Борисов в Чикаго”

2009.05.10 5 коментара
Spread the love

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,

С публикуването на прословутата първа част от изказването на г-н Борисов в Чикаго интернет порталът ни доказа още веднъж, че независимите издания предлагат най-точната и достоверна информация. (Под независими издания, както сами знаете, се подразбират изданията, от които нищо не зависи.) Сега си позволявам да изкажа още няколко свои наблюдения за случилото се.

WELCOME TO CHICAGO

Пристигането на известни личности от България тук е толкова рядко, че то винаги се превръща в събитие. Политици ни навестяват преди избори и обикновено си оставаме единствено с техните обещания.

ПРОГРАМАТА SISTER CITIES

Тя е нещо повече от изтърканото социалистическо побратимяване на градове – в нея основен двигател са хора доброволци от различни нива. Заради политическата пропаганда около посещението като че ли никой не обърна внимание на тази програма – дано столичната администрация си направи труда да разбере разликите.

ЗАПИСЪТ (ПЪРВАТА ЧАСТ)

Без какъвто и да е монтаж го поставихме на сайт за обмен.
Линк: http://www.4shared.com/file/84033692/1804ce3a/BBorisovChicago.html

Качихме го там, а не при нас, заради удобството. За да може всеки да си го свали за секунди на своя компютър и след това да го чуе в подходящо време, а не само онлайн. Популярността му надмина очакванията ни. Някои го изтеглиха, за да го поставят на своите сайтове, но с това вече сме свикнали. По-учудени останахме обаче от факта, че нито една медия не ни потърси за края му. В същото време имаше бум от желаещи да се регистрират при нас само за да ни попитат къде могат да го намерят. Изненадаха ни и присъствалите в залата журналисти – не публикуваха продължението, медийната празнина остана незапълнена. А вижте само колко диктофони се виждат на фотографиите публикувани в галерията ни.

КРАЯТ НА ЗАПИСА

Той е направен с по-некачествен диктофон и му е необходима обработка. А искахме да го пуснем както първия без редакции. Считаме, че това е изискване на безпристрастната журналистика. (На какви ли не компилации от думите на Борисов се наслушахме за изтеклата седмица.)
Ако за изминалата седмица потърсим с Гугъл първо: «Борисов в Чикаго», а след това «Борисов в Чикаго и Eurochicago” ще видим, че съотношението на цитиранията в двата случая е 2380 към 16. Благодарим на всички тези шестнадесет, които уважиха труда ни!

АТАКАТА

И до днес не разбрах кой я стартира. Линковете на сайта «БГ-Атланта» сочат към в. «Сега», а на «Сега» към «Атланта». Изпратих им имейли да питам, но отговор вече пети ден нямам.

НАШЕТО ОБРЪЩЕНИЕ

Независимо от “случайните” пропуски да се споменава името на портала Eurochicago.com, той си остава най-цитираното в световната мрежа българско издание зад океана. Причината да сме толкова ценени в интернет, макар и не така известни в действителност, се крие в това, че се стараем да зачитаме медийния етичен кодекс и винаги сме отворени за сътрудничество. На страниците ни цари демократичност, не цензурираме, разрешаваме дори анонимно публикуване. Потребителите могат сами да поставят материалите си – разделът «Авторски страници» е сред първите в българската блогосфера. И независимо че сред нашите читатели, приятели и автори има политически фигури, ние се стараем да бъдем преди всичко източник на информация. Обективен и честен. С публикуването на записа от 03.02.09 ние изпълнихме журналистическия си дълг. И сега искаме да заявим, че сме огорчени от последвалите манипулации. Надявахме се да се чуе гласът на нашите емигранти, а всъщност от срещата ще остане само споменът за скандала. Дали ще се поучим от това? Бъдещето ще покаже.
Да си пожелаем то да бъде по-добро!

П. Стаматов
Чикаго
10.02.2009 г.

 

Кратко видео от Youtube може да видите тук:

.

5 коментара »

 • iVan said:

  Основна роля изиграва посланика Лъчезар Петков – негова е идеята за манипулациите . Дано всичко да излезе наяве след време!

 • Pesho said:

  Транскрипция на Агенция Фокус
  Борисов: “Идеята ми да съм тук е да можем ваши деца или тези, които искат да се занимават, да се върнат обратно. То няма как, в България да останат… Ами това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700 – 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост, носталгията и младостта ги води, те си викат: „Едно време на Хаинбоаз какъв проход правихме… Имаше един Пешо, какъв беше хубав…” Все едно, че ще се върне пак. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води под строй и си гласуват за Станишев. И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям.”

 • буквояд said:

  Изказванията на Борисов в Чикаго предизвикаха полемика в парламента
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=327371

 • bgman said:

  Попитайте го защо е напуснал системата на МВР през 1990?
  Защото е отказал да се деполитизира, да се откаже от членството си в БКП!

  Попитайте го:
  Кои фирми е създал и в кои е бил член на управителните съвети / борд на директори?
  Кои са му били съдружници и бизнес партньори?
  Най-големите престъпници и мафиоти в българия!

  Кой го издигна?
  БКП и БСП – направиха го даже ГЕНЕРАЛ!

  Кой му даде СиБанк и много други доходи от бизнес?
  Царя – Г-н Сакскобурготскси!

  В коя партия е членувал най-много време?
  БКП!

  От къде е започнал да се “из/о-хранва”?
  От Тодор Живков!

 • Стихче said:

  Стих за Борисов взриви „Фейсбук“
  28.02.2014

  Поема на Ясен Ведрин взриви Фейсбук“.

  Тя е посветена на прозрението на Бойко Борисов, че пенсионерите са изяли фискалния резерв.

  Ето я и творбата в оригинал!

  ————————–

  Тъй рече той

  “Пенсионерите изядоха резерва…” Мили стари хора, треперете! Вие сте с най-тежката вина! Видимо без прошка ще умрете, търтеи на родната хазна…

  Вас посочи бившият владетел. С истината – вас изобличи. Нямате си чест и добродетел, вие, с ненаситните очи.

  Гълтахте и живи се оляхте с пенсии шестцифрени комай. Купихте си вилички и яхти. Харчехте в Монако и Дубай.

  Криехте си сметките офшорно. В борсите печелихте на “екс”. Затова ви питам отговорно: Где ви е моралният кодекс?

  Как в сърца ви хич не потреперва, че живяхте с кървави пари?

  Вие сте източвали резерва, и сте го преточили дори…

  А сега, облечени мизерно, криете нарочно всеки лев… Хайде де! Признайте, че е верно в тон със премиерския напев!

  Съвестта му днес успокоете, че сте оня “лош материал”,

  който ще поеме греховете на мандат, завършил със провал…

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.