Home » Авторски страници, политика

Екатерина Захариева на посещение в Македония

2018.06.13 2 коментара

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще бъде на работно посещение в Република Македония от 15 до 16 юни, съобщи пресцентърът на МВнР.

На 15 юни Екатерина Захариева ще посети детска градина „Сонце” в община Ново село. От името на МВнР тя ще връчи дарение от компютърна техника за детското заведение.

По-късно същия ден г-жа Захариева ще отпътува за град Струмица. Там тя ще присъства на постановката „Железния светилник“ на Театър „Българска армия“,  за която нашето издание вече писа (вж. тук).

От 11-ти до 16-ти българският театър представя една от своите най-знакови постановки, по едноименния роман на Димитър Талев, в няколко града на Р. Македония, сред които е и Струмица. Турнето започна на 11 юни с представление в Скопие и ще завърши на 16 юни в Щип.

В програмата на вицепремиера Захариева са включени и срещи с представители на местната власт в Ново село и Струмица.

На 16 юни външният ни министър ще бъде в Скопие за официалното откриване на фестивала „One Love Tour 2018”. Фестивалът представя традициите на двете страни, като в него участват едни от най-популярните български и македонски изпълнители на различни стилове музика.

.

2 коментара »

 • Raiko said:

  Радан Кънев се чувства оптимистично.

  Има и хубави дни за политиката, дай Боже да са по-често.

  И решението на Борисов да откаже среща с Георге Иванов, и позицията на Радев, че „приветства усилията за евроатлантическа интеграция“ и „приема резултатите от преговорите за името“, заслужават одобрение.

  Днес България показа отговорни институции със стратегическо поведение.

 • Българчето said:

  Дали нашите южни съседи не знаят че в Морея (днешния Пелопонез) се е гоорело на българки език до края на 19-ти век, според известният композитор Стаматис Краунакис преди сто години на
  Север от град Ламия не се говорело на гръци а само на български. Също така френския автор на книгата „Воината се завръща“ Анри Пози Казва че, българското население е над 70%. геогравската област Македония.
  Известният германски иторик от 18-ти век Якоб Филип Фалмерайер търди че днешните така нареени „гърци“, нямат нищо общто с древните елини, тогава на каква основа днещните така нареени „гърци“ са си присвоили геогравкото име Mакедония за гръцко!!! ???.
  Защо нашите политически „мъже“ не смеят да се противопоставят на нахалните гръцки амбици за пълен монопол на името Македония като „гръцка земя“. Със сигурност още носят бремето на коммунистическата доктрина „да не дразним съседите“ и затова све още наричаме Пиринска Македония, Пирински край.
  Много жалко, така наречения“професор“ Божидар Димитров, при всеки свой коментар относно геогравската област Македония той с „професионална“ охота я определя като „гръцка замя“,

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.