2024-04-19

4 thoughts on “Образованието, Санчо…

  1. И още нещо, да не забравя. Училището не създава граждани. Не създава личности. Карат децата да решават сложни математически задачи, които 98% от тях няма да използват нито веднъж в живота си. Накрая в 12-ти клас излизат от училището функционално неграмотни. Учителите са се превърнали в търгаши – гледат да избутат часовете в училище и след това да дават частни уроци. Целта на училището е да създава зомбита. Училището не е любимо място за децата, иначе нямаше да се скитат по улиците. Какво е решението ли? Родителите на децата да се включат активно в дейността на училището, където учат децата им – да участват в разпределението на финансирането, да контролират разходите, да имат право да участват във формиране на учебните програми. Децата трябва да учат медицина от най-ранна детска възраст, да се учат да комуникират помежду си, да разбират как се работи с пари, да учат етика и морал и да знаят как да се оправят в живота изобщо. Те сега не знаят какво да ядат и да пият, ние очакваме да стане нещо от тях.

  2. За каква демокрация се говори в тази статия? Къде докторе видяхте тази демокрация? Демокрация е власт, която произтича от народа. Решението е: Перманентна пряка демокрация – право на всеки български гражданин, който е завършил 8-ми клас и е данъкоплатец, да гласува за важни административни ръководители по всяко време на годината, 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. На всеки три месеца да се прави нетиран резултат от гласовете „за“ и „против“ и ако тези „против“ са повече, да си ходи, да идва следващият в списъка. На второ място – не е закон този акт, който не е одобрен от Суверена. Казал го е Русо. Всеки законодателен акт трябва да подлежи на утвърждение от Суверена. Иначе тези закони не са негови и не е задължен да ги спазва.

  3. 18.01.23. – ТОЧЕН, ИЗЯЩЕН И МЪДЪР – ОБИЧАЙНО.

  4. Уважаеми Професор Д-р Чалдъков,
    Благодаря Ви за прозорливия и точен анализ на нивото на нашето образование и на образователната ни тактика и стратегия в тази статия.
    Желая Ви здраве и успешна година!
    Ваш ученик, д-р Иван Шалев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *