Home » Авторски страници, политика

Доверие “на сляпо”. Не и този път

2021.08.05 Няма коментари
Spread the love

Наскоро, в едно радио интервю споменах, че ИТН не са разбрали с коя мечка са седнали мед да ядат.

Имах предвид, че навремето, при подписано коалиционно споразумение, Борисов безгрижно се отметна от обещаните реформи с думите: “Докато Цацаров е главен прокурор, това няма да го бъде”. После ГЕРБ, ДПС и ПФ “кастрираха” в парламента предложените от Христо Иванов промени в Конституцията, а ДСБ си изтегли министрите от управляващата коалиция и понесе всичкия бой и оплюване за “историческия компромис”.

Това беше през лятото на 2015 г., в първата година на кабинета “Борисов -2”, а боят – персонално – по Радан Кънев и Христо Иванов започна незабавно след това, в очевидна координация между озлобения Борисов и медиите на Пеевски.

Дотук със спомените, сега малко реализъм – 6 години по-късно.

Изобщо не мога да си представя, че някой ще тръгне да иска от политическо обединение, оглавявано точно от Христо Иванов, подкрепа на ръкостискане, мъжка дума и “честни сини очи”! Това е абсолютен нонсенс, въобще не допускам да са го мислили за възможно при известния на всички горчив опит на лидерите на “Демократична България”.

По принцип, непонятно ми е това бягство от споразумения “черно на бяло”. То, непонятно ми е и отвращението от нормални думи, като “политики”, “партии” и “коалиция”, но да речем, че хората имат и по-странни фрустации…

И все пак, да искаш от хора, веднъж парили се от неизпълнени обещания, пак да дадат доверие “на сляпо” – това граничи с глупост.

Или е умишлено, защото знаеш, че няма как да стане?

Щом е така, всякакви приказки, че отиваме на нови избори, защото другите не подкрепят предложения без коментар кабинет, са димка. Чиста опорка за пред собствените избиратели на ИТН и нищо друго.

И не бива да им се връзваме.

 

Весислава Танчева

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.