Home » Авторски страници

Замърсена и опасна вода в Пловдивско. Протест

2021.06.30 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на Емануела Караманова

В родното село на баща ми ходех често. Влакът от Пловдив точно набере скорост по дългия път към София и вземе, че спре, за да слезем в Кадиево. Малко, съвсем обикновено селце, на две крачки от големия град. Но с прекрасна земя, раждаща най-вкусните домати, които още треперят в спомените на небцето ми. С буйна река Въча, в която плуваха бързи бели мрени. Тази земя и тази вода са бледи спомени от моето детство.

Реалността в момента е ужасяваща. От чешмите в Кадиево и съседната Брестовица тече кал. При това не просто мръсна, а опасна. Нивата на манган във водата на хората надвишава стотици пъти допустимото, повече от година.

Точно преди предните избори от пловдивската управа гордо заявяват, че манган вече няма. Това се оказва тлъста, проклета лъжа. Водата в Брестовица и Кадиево е всичко друго, но не и вода.

За капак тези няколко хиляди хора биват задължавани да плащат за нея, все едно е вода. Защото, забележете, дори не съществува нормативна уредба, според която цената на ВИК дружеството може да бъде намалявана заради влошена услуга.

Не, уважаеми местни васали, скъпи потомствени некадърници. Вашето порочно господство е към своя край.

Днес жителите на Брестовица и Кадиево излизат на протест в Пловдив, в 17 часа. Нека ги подкрепим.

.

Радослав Бимбалов,

Фейсбук

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.