Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Българите в Испания могат да гласуват в секциите по местоживеене

2021.03.19 Няма коментари
Spread the love

Българските граждани в Испания следва да гласуват в секциите по местоживеене за предстоящите на 4 април български парламентарни избори – съобщи пресцентърът на МВнР.

Във връзка с ограничителните мерки срещу коронавируса, Българското посолство в Мадрид е било информирано от испанските компетентни власти, че при наличие на избирателна секция в автономната област по местоживеене, желанието на българските граждани да гласуват в други автономни области няма да се смята за уважителна причина за пътуване.

Към момента в Испания, заради пандемията от коронавирус и във връзка с предстоящите на 4 април 2021 г. Великденски празници, свободното движение между отделните автономни области е забранено, като страната е в т.нар. състояние на тревога до 9 май 2021 г.

На територията на Кралство Испания са образувани 53 избирателни секции за предстоящите 4 април т.г. български парламентарни избори. Секциите са разположени в областите с най-многобройна българска общност. Тяхното местоположение и адреси могат да бъдат видени тук: https://mfa.bg/embassies/spain/ns2021/3760

Задграничните ни представителства в Испания – в Мадрид, Барселона и Валенсия, са в готовност да издават сертификати, доказващи гласуването като уважителна причина, на български граждани, в чиято област на местоживеене няма разкрита избирателна секция.

Молби за издаване на сертификати, придружени от копие на български документ за самоличност и испанска карта за пребиваване (NIE), могат да бъдат изпращани на имейл адресите на съответното задгранично представителство:

• За Консулски окръг Мадрид (Мадрид, Кастилия и Леон, Астуриас, Страната на Баските, Андалусия, Ла Риоха, Екстремадура, Наварра, Кантабрия, Галисия, Канарски острови, Сеута и Мелия): Е[email protected];

• За Консулски окръг Валенсия (Валенсия, Мурсия, Балеарски острови и Кастилия Ла-Манча): С[email protected];

• За Консулски окръг Барселона (Каталуня и Арагон): С[email protected]g.

На официалната интернет страница на посолството https://mfa.bg/embassies/spain/news, както и в раздела “Избори”https://mfa.bg/embassies/spain/ns2021/3492, своевременно се публикува информация, свързана с организацията и провеждането на вота. Подробна информация за изборите може да бъде намерена и на сайта на МВнР: www.mfa.bg.

Задграничните представителства на Р. България в Испания са на разположение на българските граждани за предоставяне на допълнителна информация, както по електронната поща, така и по телефон:

Посолство на Р. България в Мадрид: +34 91 359 7611;

Генерално консулство във Валенсия: +34 963 690 921;

Генерално консулство в Барселона: + 34 937 969 950.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.