Home » Авторски страници

„Тук-Там“ – Кариерно Сафари ‘2021

2021.02.16 Няма коментари
Spread the love

На 18 и 19 март ще се проведе второто издание на онлайн събитието за кариерно ориентиране – Кариерно Сафари, организирано от сдружение „Тук-Там”. Целта на организаторите е да помогнат на студенти и млади професионалисти с опит в чужбина да стартират успешно своята кариера, като ги срещнат с динамични и иновативни компании в България.

Участниците в събитието ще могат да изберат между 6 кариерни направления: финанси, инженерство, ИТ, продажби, човешки ресурси и маркетинг. Във всяка кариерна пътека кандидатите ще се запознаят с водещи компании, ще чуят вдъхновяващи лекции от доказали се професионалисти и ще могат да си изградят по-добра представа за възможностите за развитие в избраната от тях сфера. Освен че ще имат шанс да изградят ценни професионални контакти с представители на компаниите, участниците ще могат и да докажат своите знания чрез интерактивни куизове. А най-добре представилите се участници ще получат като награда менторски срещи с опитни експерти от компаниите и други изненади.

Този формат за кариерно ориентиране дава възможност на младите професионалисти да изградят качествени връзки с бизнеса, да опознаят по-добре естеството на работата и да подпомогнат кариерното си развитие по един по-нестандартен и увлекателен начин. Чрез пряк достъп до потенциални работодатели в приятелска атмосфера, бъдещите кандидати ще могат да преценят дали професията, към която са се насочили, е подходяща за тях. Компаниите също ще извлекат много ползи от събитието – ще се запознаят с мотивирани млади таланти, ще разберат какви изисквания към работодателите имат те и ще могат да проверят знанията им.

Участниците във формата ще имат възможността да получат и ценни съвети за развитието на кариерата си в специални сесии с експерти в областта на кариерното ориентиране.

Кариерно Сафари е насочено към следващи или завършили студенти в чужбина, търсещи развитие в България, бивши и настоящи „Еразъм” студенти, студенти, преминали поне един семестър в чужд университет, и млади професионалисти с опит до три години извън България. Събитието е напълно безплатно, но регистрацията е задължителна. Повече информация за програмата и кандидатстването може да откриете тук: https://tuk-tam.bg/safari.

Кариерно Сафари се организира за втора поредна година от сдружение „Тук-Там“ – глобална общност на българите по света, които искат да допринасят за развитието на България от тук или там. Екипът на сдружението има дългогодишен опит в организирането на професионални събития и кампании, сред които Кошер и Фонд за стипендии. От 2020 година „Тук-Там“ общността вече си има и дигитална платформа, в която българите по света могат да се свързват, да си помагат и да намират полезна информация.

 

Сдружение „Тук-Там“

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.