Home » Авторски страници, българи зад граница

БУ “Иван Станчов”: Честита Коледа

2020.12.25 Няма коментари
Spread the love

.

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ

от Българско училище “Иван Станчов” – Лондон,
към българските учители по света,
към всички съмишленици и приятели

Снимка: Forum.gong.bg

Скъпи колеги и приятели,

В дни, когато сме изправени пред предизвикателства – най-важно е чувството, че не сме сами. Мнозина са с нас – деца, родители, съмишленици.

Учителят затова се нарича учител, защото трябва да учи младите, за да станат и те един ден учители по всичко – не само по науки, грамотност, но и учители по поведение, морал, издръжливост. Родителите също са учители.

Нашите баби, дядовци, майки, бащи са калени в много по-трудни дни, създали са ни, научили са ни. Сега е наш ред. Това е отговорност, но това е и съзнание, че трябва, че можем, че ще се справим.

Ние сме много, ние сме заедно, ние работим, мислим, посвещаваме се на по-важни неща от личното его, амбиция, страх. Минахме през една трудна година, ще я изпратим по-можещи.

Не спират добрите думи за преподавателите по цял свят, защото днес Учителят е наравно с Медика. На първа линия, с първа отговорност.

Ако си избран да си начело, да водиш – трябва да си за пример. И ние ще бъдем. Вазов ни е научил на Любов, Вапцаров – на Вяра, Джани Родари подари на всички деца по света Надеждата. Ето ги, те пеят за нея и ни дават силата, вярата, любовта…

Честита Коледа, приятели!

Празник е, да празнуваме стореното до тук, да отворим душите си за Красотата.

 

Снежина Мечева,

директор на БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.