Home » Авторски страници

За Мерлин, Кашпировски и Ковид-19

2020.11.14 Няма коментари
Spread the love

.

Ситуацията в България изглежда се усложнява и обърква все повече – политическата криза, която продължава вече месеци, и кризата от втората вълна на заразени, заболели и починали от Ковид-19, са се слели в едно. Проблемите никнат един след друг и се давят в управленска немощ. Един ден се издават едни заповеди, на следващия – други. Това, което хората чуват и виждат от екраните на телевизорите си, често е доста различно от това, което преживяват лично. Ето някои от коментарите в социалната мрежа Фейсбук за положението в България.

Източник: Фейсбук

Стела Николова:

Мерките на правителството:

Всички с маски навън.

След 5 часа: Всички с маски навън, ако има струпване на хора, ако сте се събрали до входа, ако пиете на паркинга до блока и т.н.

Децата ще учат присъствено.

Децата от 8 до 12 клас – дистанционно.

Децата от 6 до 12 клас – дистанционно.

Бе, я училищата да си решават.

Няма линейки и легла.

Има линейки и легла.

Ще затворим клиниката за трансплантации и ще има легла.

Ама няма доктори и сестри.

Е, вижте тая маркировка и мантинели.

Бачкайте и ще сте свободни да пазарувате извън зеления коридор.

Кога е той ли? Ами проверете за днес как е.

Трудно Ви е да си плащате сметките? Лъжци! България просперира. Четете ФБ профила на премиера.

Някой починал, заради липса на план и хаос в здравеопазването?

Бойко е жив и разхожда доктори с джипката.

Следва вероятно:

Коридор за пътуване по магистралите му и групово възхищение от 14 до 16 ч.

Почивните дни да се изместят в нощите.

Арбайт, арбайт, арбайт!

Чекмеджетата не се пълнят сами.

Вие сте държавен или общински служител и Бойко пристига в града Ви. Червата да Ви се влачат, излизате и ръкопляскате с викове: “Благодаря, г-н Премиер”, за да сте на работа.

Струва Ви се прекалено?

Ще видим утре.

.

Николай Марков:

10 ноември мина и замина, но агент Буда и проклетата му пасмина разбойници продължават да управляват иначе европейска държава. Така решила, уви, дважди проклетата геносин Меркел!

Аз пък съм малко притеснен не за своето, а за психическото здраве на министъра на здравеопазването, който толкова се е вживял в ролята на Кашпировски, че много скоро ще започне да лекува ограбените от гербаджийската му компания граждани, директно през телевизора. Какво друго да прави, хоро ли да играе?!

Имате двойна бронхопневмония, тежки хронични заболявания, нужда от хемодиализа, онкологични проблеми, Ковид, патологична бременност, не чувате и не виждате, имате сърдечни проблеми, нуждаете се от интензивни грижи, имате сексуални смущения, пълна парализа, прединсултни и прединфарктни състояния, минал е влак през Вас след катастрафа – пускате телевизора и професор д-р министър Кашпировски Ви оправя немедлено – същински магьосник Мерлин от приказките за подрастващи.

Търсите лекарства в аптеките, които не съществуват там – пускате телевизора и разбирате от министъра, че лекарства има в излишък и само кратък миг Ви дели от придобиването им, но не веднага. Вие отново сте спасен и трябва да сте благодарен, благодарен и благодарен… на Бойко – не на министъра, защото и д-р Кашпи не е застрахован да получи шут в задника от златния крал на силно отровните полуевропейски скорпиони.

Искате болнично лечение – имате го!

Включвате телевизора и Кашпата Ви изпраща, в която искате болница, защото такива имало в излишък. Ако пък се случи, че умрете – Вие сте си виновен, защото просто не сте си включил телевизора. А всичко е под контрол…

 

Проф. Николай Слатински:

От писмата, получени от мен като лични съобщения:

“Аз съм с бъбречна транплантация и съответно на 6 месеца ходя на прегледи в Диспансера по бъбречни трансплантации в Александровска болница. НО него вече го НЯМА – всички подадоха оставка. НЯМА кой да издава протоколи за лекарства. НЯМА кой да преглежда и проследява пациентите! Понеже в българия (умишлено с малко “б”) се правят “много” трансплантации, сега искат и трансплантираните да унищожат. Тези дни се връщат трима новотрансплантирани пациенти от Турция и НЯМА как да си получат лекарствата. Ето какво е написала майката на един от тях:

“Тази държава иска да убие сина ми! Аз съм медицинска сестра, докато събера пари, за да го трансплантирам, се разболях от рак. Докато се лекувах с химиотерапии, същевременно успях да го трансплантирам… Утре трябва да сме на контролен преглед и протокол за скъпоструващи лекарства, но такъв няма да има. Обаждах се в Алексндровка болница, отговориха ми: “Не знаем какво да правите, диспансерът е с подадени и приети оставки!”

Питам Ви: Това не е ли ГЕНОЦИД?”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.