Home » Авторски страници

Петър Кърджилов стана жертва на побой

2020.10.20 Няма коментари
Spread the love

Петър Кърджилов след нападението. Снимки: Фейсбук

Биляна Петрова:

Петър Кърджилов е пребит само седмица, след като пусна писмо до Европейския парламент (бел. ред.: вж. тук и тук), за престъпленията на Гештапото, и получи отговор от г-жа Клеър Дейли. Той е бил нападнат в центъра на София, в оживената градинка пред НДК, като наблизо е имало и полицаи. Младежи са му помогнали, хванали са и са завели двама от нападателите до полицаите, които са ги пуснали да си ходят по живо, по здраво.

Пост на Петър Кържилов във Фейсбук от вчера, в който той разказва за случая:

“ШПИЦ-КОМАНДИТЕ на ГЕШЕВ ме НАПАДНАХА и БИХА!!!
ВНИМАВАЙТЕ! ПАЗЕТЕ СЕ, защото е СТРАШНО!

В събота вечерта бях нападнат от група 16-17-годишни младежи с бръснати глави при НДК. Наобиколиха ме в засада като изкачих стълбите на подлеза пред централния вход. С тях имаше момиче, което твърдеше, че съм я заглеждал и обиждал – замаскират поръчката за нападението над мен като битова свада! Нищо такова разбира се не съм правил, но те изобщо не слушаха, а ме нападнаха директно. Развиках се, успях донякъде и да се защитя като ударих двама-трима. Наоколо имаше и нормални младежи, които дойдоха на помощ. Двамата полицаи, които бяха при пилоните, взеха данните на двама от скиновете, които притеклите ми се на помощ момчета успяха да хванат, но не ги арестуваха, въпреки че видяха, че от главата ми тече кръв! Отпратиха ме, като ми казаха да се прибирам и да отида на другия ден в 4-то РПУ да подам жалба. Сега лежа удома в гипс, със счупена фибула на десния крак, пукнато ребро и други щети. Ще отида в Четвърто районно, когато се закрепя, да подам жалба, но моля, ако някой може да отиде днес или утре до 4 РПУ, и да поиска със заявление записите от камерата, която снима към подлеза от страната на пилоните – от събота между 12 и 21:30 часа, за да не ги изтрият.

Убеден съм, че това е поръчка на Гешев, заради писмото ми до всички евродепутати и комисарите, за неговите престъпления срещу Иванчева и Петрова.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.