Home » Авторски страници

400 хиляди са напуснали Ню Йорк от март насам

2020.10.14 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на CNBC

400 хиляди души са напуснали Ню Йорк от м. март насам, като броят им продължава да расте, съобщи Дойче веле. Едва 10 процента от офисите в Ню Йорк са заети. Повечето граждани трудно покриват дори базовите си доходи. Очертава се стотици хиляди да загубят жилищата си, след като изтече срокът, в който принудителните опразвания са забранени, което ще се случи към края на годината. Пазарът на недвижими имоти изнемогва. При луксозните имоти спадът е почти 70 процента.

Репортаж на Дойче веле по темата:

Робърт Франк от CNBC съобщи, че наемателите бягат от града и че там има около 13 000 празни апартамента. Броят на празните апартаменти под наем в Манхатън е скочил до най-високото си ниво в новата история, докато жителите са бягали от града, а наемодателите са се мъчели да намерят нови наематели.

Броят на апартаментите за отдаване под наем се е удвоил, в сравнение с миналата година, и е постигнал рекорд за 14-те години от началото на събирането на данни, според доклад на Дъглас Елиман и Милър Самюел. Тъй като броят на апартаментите, обявени за отдаване под наем, е достигнал 13 117, броят на подписаните нови договори за наем е спаднал с 23%. През юли се е наблюдавал и най-големият спад на наемните цени от близо десетилетие. Сега наемодателите предлагат средно 1,7 месеца безплатен наем, за да се опитат да привлекат наематели, според доклада.

Докато стотици хиляди жители са напускали града през март и април в началото на пандемията от коронавирус, брокери и хазяи са се надявали, че мнозина ще започнат да се връщат през юли и август, тъй като тогава блокирането на града отслабна и брокерите са можели да започнат да показват апартаменти отново. Юли и август обикновено са най-натоварените месеци за отдаване под наем през годината, тъй като семействата се подготвят за училище. Но проблемите с недвижимите имоти и икономическите проблеми на Манхатън могат да се разширят до есента или след това.

Видео на CNBC по темата:

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.