Home » Авторски страници

Петиция в НС и протест срещу задължителните маски за ученици

2020.09.17 Няма коментари
Spread the love

Утре пред бившия Партиен дом в София ще има протест, свързан с мерките в българските училища, предприети заради пандемията от Covid-19. Над 15 организации са внесли петиция в Народното събрание за премахване на маските за ученици.

Източник: Сдружение “Велика Болгариа”

“С призива “Да спрем геноцида над децата ни!” цели класове от столични училища, заедно с родителите, излизат на протест в петък, 18.09.2020 г., от 17.00 ч., пред бившия Партиен дом” – пишат от Сдружение “Велика Болгариа”. Учениците се организират в подкрепа на внесена петиция от над 15 родолюбиви организации, които са входирали “Изискване от Суверена” до Парламента, Министерски съвет, Министерство на образованието, БАН и други институции.

Преди седмица вносителите, инициатори на петицията – журналистката Патриция Кирилова и изследователката Мила Салахи, са се срещнали с депутата от управляващата коалиция – Красимир Богданов, за да му предадат подписката си.

Ето какво още пишат от Сружение “Велика Болгариа”:

“Исканията на протестиращите са публикувани в десетки групи, обединяващи родители и ученици, като сред тях са: Незабавно отпадане на задължителните маски, шлемове, ръкавици и други подобни, където и да е в зоната на училището. Мотивът е, че няма научно обосновано изследване, което да потвърждава недвусмислено, че което и да е от тези средства спира разпространението на Ковид-19. Тези мерки може да доведат до увреждане на децата ни, както показват много изследвания, доказващи, че маските са вредни за здравето, тъй като
водят до недостиг на кислород, бактериални инфекции и редица други проблеми.
Родителите и учениците протестират и срещу принудителното или задължителното тестване на деца с или без симптоми, както и на техните семейства и контактни лица.

Според чл. 29 (2) от Конституцията на Република България “никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие”.
Недомислието на мерките спрямо учениците касае и поставянето под карантина на цял клас при установяване на положителна проба, което е напълно необосновано – нали децата контактуват с много други хора, освен със съучениците си. По тази логика трябва да бъдат поставени под карантина всички учители, родители, обслужващ и административен персонал и техните контактни лица.

Поставянето под карантина на различни класове и учители по различно време ще предизвика хаос в учебния процес, както и в страната като цяло, тъй като родителите ще бъдат принудени да отсъстват от работа. В условията на настъпваща безпрецедентна икономическа криза подобни действия, които ще я задълбочат, трябва да имат много солидно основание.

Една от мерките, която ще доведе до трайни психически травми подрастващите, е за принудително налагане на социална дистанция или други нетипични и нехуманни мерки спрямо тях. Децата контактуват интензивно едно с друго, както и с родители и други възрастни, от над 4 месеца. Налагането на социална дистанция е не само нелогично, но и ненужно, като представлява заплаха за правилното психическо и социално развитие на подрастващите.

Родителите категорично се противопоставят на задължителната ваксинация срещу Covid-19, тъй като хипотетичната ваксина не може да даде гаранция за страничните ефекти.”

“Като превенция на Covid-19 ние – Патриция Кирилова и Мила Салахи, дадохме публичност на уникален метод, базиран на опита на поколенията преди нас, с който без много шум предпазихме и спасихме наши сънародници по целия свят. С този метод задушаващата кашлица и другите по-тежки симптоми на вируса минават за денонощие. Доказано е, че в страните от Източния блок, където се извършва задължителна ваксинация БЦЖ, случаите на Сovid-19 е в проценти по-малък от тези без ваксинация. Известно ли е на здравния министър, на правителството и на отговорните институции, че в България има създаден имуностимулатор на основата на БЦЖ “Катрапс”, патентован за целия ЕС, създаден от професор Нася Хаджиева, който е също толкова ефективен като така наречените противогрипни ваксини?” – питат вносителите на петицията от Сдружение “Велика Болгариа”, подкрепени от Фондация “Тракия”, “Магията на българската роза”, “Свята земя българска”, Организация на обединените българи и др.

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.