Home » Авторски страници, политика

Няма келепир от колос на глинени крака

2020.08.02 Няма коментари
Spread the love

Карикатура: Христо Комарницки

Макар Партията на властта да е вредила хиляди свои протежета в администрациите на всички нива, тези хора не я бранят в момента, защото в огромното си мнозинство са се пришили към нея от корист, за келепир.

А и за какво друго да се пришият, след като Партията на властта няма нито визия, нито стратегия, нито програма, нито план – тя е огромна машина за усвояване на еврофондове и български публични финанси, като в процеса на усвояването на пълна пара работи процесът на присвояването.

Но, ако някой те е избрал заради корист, поради келепир, то той заради корист, поради келепир, ще те предаде и продаде при първа възможност, когато се окажеш колос на глинени крака.

Вълната на протестите набира сила, но като се изключим едно автобусно-организирано мероприятие под нелепата форма на контрапротест, няма никакви спонтанни, а не по заповед отгоре, опити на т.нар. електорат на Партията на властта да се вдигне без пари, без заплащане, без принуда, без силова организация в нейна защита.

Споменатото огромно мнозинство, примъкнало се в Партията на властта заради корист, поради келепир, само и само за да се докопа да място в някаква администрация и до достъп до еврофондове или български публични финанси, няма да тръгне да брани Партията на властта, когато вижда, че тя пада от власт.

Погледнете, взрете се в нейните протежета по места – те са се свили в черупките си и пет пари не дават за случващото се с Партията на властта, защото прекрасно разбират, че тя пада от власт.

Това е много ясен белег на днешната политическа ситуация – върхушката на Партията на властта не получава никаква подкрепа от т.нар. свой електорат!

Защото огромното мнозинство от него, по-точно от хората, уредили се на хубави места чрез протекциите на Партията на властта, вече се вглеждат трескаво – коя ще бъде следващата Партия на властта, за да се килнат към нея, и затова напускат потъващия кораб.

Драмата на тези хора е, че сегашната Партия на властта е последната партия на власт, която може по подобен начин:

– да дерибейства безпардонно и безнаказано;

– да пробутва из администрациите на всички нива свои парашутисти и калинки, любители и дилетанти;

– да употребява властта в лична, групова, частна и корпоративна изгода;

– да злоупотребява с еврофондове и български публични финанси, в такива апокалиптични и катастрофични мащаби…

Когато тази Партия на властта падне от власт, с нея ще си отидат практически всички порочни практики, представляващи срам за страната ни, позор за нашата демокрация, обида за гражданското ни общество и престъпление спрямо нашата европейска принадлежност.

Не, че ще дойдат ангели в бяла премяна след това, но България няма да е вече същата, всяко мръснишко използване на властта в ущърб на законността и националните интереси ще среща активна съпротива, ще бъде, както каза един умен човек – на един протест разстояние.

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.