Home » Авторски страници

Заседание на Комисия LIBE в ЕП след апел на Сдружение „Солидарност“

2020.07.31 Няма коментари
Spread the love

От Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната система „Солидарност“ изпратиха до медиите съобщение, в което се казва:

„Относно информация, свързана с корупция в съдебната система, изтекла в България и в Европейския парламент, получихме потвърждение от вицепрезидента на комисия LIBE (Комисия на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи), покрай контакт с офиса на президента на ЕП, чрез връзка с Лис Казин, както и благодарение на личен контакт и разговори с българския евродепутат Елена Йончева.

АПЕЛЪТ НИ Е ДОСТИГНАЛ ДО ОФИСИТЕ И ИМА ИЗВИКАНО СПЕШНО СЪБРАНИЕ НА КОМИСИЯТА, КОЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА ПЪРВИ И ВТОРИ СЕПТЕМВРИ!“

За апела на „Солидарност“:

„На 23 юли Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система „Солидарност“ подаде като Апел за незабавна помощ и съдействие към ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ И БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУЦИИ, във формата на „ЖАЛБА/ ПЕТИЦИЯ/ СИГНАЛ/ ИСКАНЕ“ с подпис и печат, с приложени доказателства под формата на линкове и сканирани документи.“

Първата страница от апела. Източник: sd-solidarnost.com

Целият материал за апела – ТУК

От Сдружението „Солидарност“ пишат и, че „са получили потвърждение по телефона и в разговор с евродепутата Кристиян Терез, който в момента работи към Комисия ECON, за икономически афери.
Информацията НЕ Е анонимна, а дело на разследване на разследващ журналист Цветан Ганчев, работен FB Kostadin Iliysky и инж. Ивайло Илиев, „Солидарност“.“

Следва статията на Цветан Ганчев, която е публикувана в сайта на „Солидарност“.

Снимка: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

КРАХЪТ НА ПРАВОСЪДНА НИ СИСТЕМА И ИЗОБЛИЧАВАНЕТО ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ е започнал и продължава. Очаква се изслушване на спешно извикано събиране на Комисията LIBE, спрямо разследване на тази система, на 01. и 02.09.2020 г.

Покрай нанесения и в последните няколко месеца силно изразен смут към едни своеволия, продължаващи от години, на повърхността се появиха тези шкафчета с пари, хотелски стаи, закрити съдебни заседания, атакуващи фундаменталните граждански и даже човешки права, които уж са ни гарантирани. Или пък може би са изникнали лични имоти и лични плажове, защитавани като царски дворци? Или пък са пребивали зверски студент пред цяла тълпа почти до смърт? Това не е ли диктатура?

И какво има в тъмната, скрита за всеки, дори подсъдимия, дори вече осъдения, стаичка? Стаичката на частния съдебен изпълнител или адвоката, която вече не се знае дали е стая за броене на пари, дали е за броене на съмнително висок стандарт имитации на жени? Или е някаква друга мутренска безвкусна секта? Може и пилешки крилца да се ядат, може и да е просто тоалетна? Знае се само, че там се подписват документи, осъждат се хора, които не знаят, че биват подлагани на съд и не получават правото си да се борят.

Когато човек не получава правото си да се бори, той ще се бори и още. И тази борба ще излезе на улиците. И ще излезе с действия, пробивайки стените на стаичките и на сектите им. И затова борбата ще продължи и пред Министерския съвет и пред Парламента, и пред централните банки. По улиците, да стигне и пред Съдебната палата. Да стигне и пред Софийски районен съд, където се колят хора без тяхното знание. Но трябва да стигне и в стаите и в документите, с които се мачкат човешките ни права! И да се види, и да се разбере!

Ще апелираме! Апелирахме и ще продължаваме! Ще сезираме, както сме сезирали!

От името на Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и Съдебната система – „Солидарност“, български и много други европейски граждани и компании, ние апелираме за помощ и незабавна намеса.

В продължение на 12 години български граждани, живущи в България или в чужбина, и чужденци с имущество в България стават жертва на Частни съдебни изпълнители, и на Българската правосъдна система. От издаването на Гражданско-процесуалния кодекс през 2008 г., над 600 000 българи само за Софийския районен съд са пострадали, почти всички в порочно провеждано заповедно производство, а за страната са над 2 милиона, поради незаконни действия, извършени и продължаващи от съдебните изпълнители, в грубо нарушение на правото на ЕС.

Апелираме пред всички!

Апелирахме пред всички и продължаваме!

Сезираме изгнилата подигравка с правата ни!

С правата и на професори, и на психолози, и на бившите пилоти и честни строители на домове като инж. Ивайло Илиев!

Изпратихме петиция и към любимия ни премиер, говорещ за икономика от джипа си.

Запознайте се, не се помирявайте пред една обвързана, престъпна система, която Ви управлява и изсмуква животите и даже се подиграва директно! Образовайте се и се запознайте за да го разпространите, както те си разпределят милионите от банковите ви сметки!

Запознайте се с това, че тече разследване за тази корупция от Европейския парламент и Европейската „Комисия на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи“. Ако Ви се счита дълго, прочетете „граждански свободи“ и се запитайте имате ли такива? И после прочетете „правосъдие“ и се запитайте ИМАМЕ ЛИ такова?

Изслушването го има тук. И тук е следващото.

Апелът с разкритата корупция от нас, която можем да споделяме е тук.

Но тази информация трябва да се разпространява а не да стихва!

Разкривайте и Вие!

Споделяйте разкритото и Вие, за да не Ви бият децата, жените и всички останали хора, за които Ви е грижа!

Интересувайте се от правата си, за да не ги мачкат!

Ще има събиране на Комисията LIBE и на втори август, за да се документира какво е разкрито.

Тази информация беше потвърдена и от българката европейски депутат Елена Йончева.

Какво можете и Вие да документирате?

Намерихме начините, по които и Вие може да го направите, обръщайки се към правилните институции по правилните начини. Ето всички нужни контакти тук.

Няма да се отказваме и няма да предаваме, когато събираме спешно изслушване по средата на лятната им ваканция!

Февруари месец 2021 г. Европейския парламент ще отсъди!

А Вие, ако искайте си чешайте ушите, и да не Ви пука, че до няколко месеца можете да подобрите качеството си на живот!

Цветан Ганчев, разследващ журналист; Работен FB Kostadin Iliysky

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.