Home » Авторски страници

Български студент в Хага пребит снощи на протеста в София

2020.07.11 Няма коментари
Spread the love

Жертва на полицейско насилие на вчерашния протест в София стана български студент по право в Хага, който вероятно е бил пребит зад колоните на Министерски съвет. Цяла нощ пребитият младеж е бил в полицията, откаран е бил в “Пирогов” чак тази сутрин.

Снимка: Скрийншот от видео на ТВ “Евроком”

Момчето е било държано в 3-то РПУ през нощта, където, по думите на баща му, Евгени Марчев, три пъти е губило съзнание. Майката на младежа, д-р Димитрова, която е хирург в “Пирогов”, е искала да прегледа сина си в 3-то РПУ, молила е и е влязла накрая да го види, но той не е бил закаран веднага в болница. Това е станало чак сутринта, когато от РПУ-то са извикали линейка.

Бащата Евгени Марчев казва на Сашо Диков в предаване на живо по “Евроком”, запис от което е качен в You Tube (над 4-часов запис, вж. след 3,29 ч.), че полицаите, вместо да хванат хората, които са хвърлили бутилки по тях, са хванали първите момчета, които са били отпред, и са ги помляли от бой. Родителите на пребития младеж цяла нощ са стояли пред 3-то РПУ, ходили са по малките часове на нощта и в СДВР. Момчето е с комоцио, има множество наранявания, включително травми по челюста и не може да се храни.

Според началника на СДВР, който може да се чуе в същото предаване, преди включването по телефона на бащата на пребития български студент, в “Пирогов” са били закарани двама от арестуваните протестиращи, които били в добро общо състояние. Те, според него, се оплаквали от главоболие. Един от тях е българският студент по право в Хага. Вероятно състоянието и на другия откаран в “Пирогов” арестуван протестиращ не е такова добро, както го описва в ефира на “Евроком” шефът на СДВР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.