Home » българи зад граница, Избрано

Приключи конкурсът “Заедно ще се справим” – финални резултати

2020.05.01 Няма коментари
Spread the love

Александър Димитров, ГЛАС ПРЕС

Ванеса Ючева, Исиана Илева, Алексей Николов и Славен Асенов са победителите в XXVII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград ‘2020.

Великденската приказка в Босилеград, изписвана повече от 25 години, продължи да пише своята история. Традиционната форма на фестивала беше заместена с онлайн конкурсите.  В настоящите условия това беше максимумът, който можеше да се направи. Благодарение на енергията и любовта, с която се организира фестивалът, той ежегодно печели и нови приятели. Тази година те бяха от Испания, Молдова, Украйна, България, Германия, Русия и Чехия. Специални поздрави за инициативността на Асоциация „Тангра” от Мадрид и децата от Испания, учителите и децата от Болградската гимназия „Г.С. Раковски” от Украйна, учители и деца от ДГ “Валентина Терешкова” от с. Ярджиловци, България, музикално училище „Presto” от Благоевград, България, СУ “Гео Милев” от Раднево и много други.

Журито в състав: Сандра Стоименова, Стоян Александров, Владимир Миливоевич, Любиша Пенев и Александър Димитров, много внимателно и отговорно даде своята оценка и избра най-добрите в различните категории. Средната оценка на журито и тази на фейсбук харесванията (над 16 000 посещения на сайта ни) оформиха финалното подреждане в четирите категории:

Победители в категория „Най-хубаво Великденско яйце”

1-во място: Ванеса Ючева от Благоевград;

2-ро място: Борислав Георгиев Борисов от Ярджиловци;

3-то място: Виктория Славова от Раднево;

Повече инфомация за класирането тук.

Победители в категория „Най-оригинално Великденско яйце”

1-во място: Исиана Илева от Стара Загора;

2-ро място: Мина Стоименова от Босилеград;

3-то място: Александра Ченкова от Одеса;

Повече инфомация за класирането тук.

Победители в категория „Най-весела Великденска снимка”

1-во място: Алексей Николов от Белград;

2-ро място: Леонора Георгиева от Улм;

3-то място: Ива Миладинова от Дупница;

Повече инфомация за класирането тук.

Победители в категория „Останете си вкъщи”

1-во място: Славен Асенов от Босилеград;

2-ро място: Тадия Ивица Пенев от Босилеград;

3-то място: Деян Миленов от Босилеград;

Повече инфомация за класирането тук.

Честито на победителите!

От името на организаторите на конкурса изразяваме искрени благодарности към всички участници. Специални поздравления за финалистите и естествено адмирации за победителите.

Всички участвали в конкурсите ще получат специални грамоти, финалистите и призьорите във всички категории ще получат различни награди (ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, медали, грамоти и още много други изненади).

Предвид ситуацията, награждаването ще се случи при първа възможност; ако нещата се развият положително, очаквайте церемонията по награждаването да се проведе на 1-ви юни, по повод Международния ден на детето.

Великденския фестивал тази година бе подкрепен от: ПГ на 44-то НС на Р. България, НДФ „13 века България”, пазари „Възраждане” СОС, фирмите „Валена” и „Бобал”, както и от г-н Владо Йончев. Искрени благодарности към всички.

Остана накрая да споменем малкия, но сплотен екип на фестивала, който и тази година се справи с предизвикателствата в организционен план. За визията на Великденския сайт по време на конкурсите важна бе и подкрепата на Милан Асенов.

Живи и здрави, догодина на Великден да се видим в Босилеград!

 

Организационен екип на Велиденския фестивал,
Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.