Home » Авторски страници, българи зад граница

Генералното консулство възстановява с ограничен капацитет приема на граждани

2020.05.20 Няма коментари
Spread the love

СЪОБЩЕНИЕ

на Генералното консулство на Република България

за възобновяване приема на граждани в консулската служба

 

Уважаеми сънародници,

Светът през последните месеци е изправен пред сериозно предизвикателство. Епидемията от коронавирус тип COVID-19 доведе до преустановяване на редица дейности по целия свят. Една от тези дейности е административното обслужване на гражданите, независимо в коя държава и в кой град се намират те. Предвид горните обстоятелства, Генералното консулство на Република България в Чикаго (отговарящо за Средния Запад на САЩ) беше принудено временно да преустанови приема на граждани в консулската служба. Въпреки това, по време на карантинния период, не сме върнали и не сме отказали съдействие на нито един наш сънародник, имащ спешна нужда от консулско обслужване. За нас работата с гражданите винаги е била от първостепенна важност и с най-висок приоритет, независимо дали това се случва при форсмажорни обстоятелства или в нормална среда.

Водени от това наше разбиране, Ви уведомяваме, че считано от 1 юни 2020 г. консулската служба при ГК – Чикаго възобновява с ограничен капацитет приема на граждани, при стриктно спазване на правилата за социално дистанциране. С цел максимално намаляване на риска от разпространение на зараза и/или струпване на голям брой хора в помещенията на консулската служба, сме принудени да въведем записване на предварителен час. Това можете да направите на следните телефони: (312) 867 1904 и (312) 867 1905 или и-мейл: [email protected]. Тази мярка ще остане валидна, докато властите на гр. Чикаго и щата Илинойс не обявят отпадането на извънредните мерки, свързани с COVID-19. Изрично посочваме, че лица без предварително записан час няма да бъдат допускани и обслужвани от служителите на Консулска служба – Чикаго. Няма да бъдат обслужвани и хора, които не носят предпазни маски върху лицето си.

Всички мерки по дезинфекцията на приемната на консулската служба, определени със Заповед № 4 / 12.03.2020 г. на генералния консул, ще бъдат стриктно спазвани.

Пожелаваме на Вас и Вашите семейства – бъдете здрави!

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.