Home » Авторски страници, политика

Проф. Слатински: Не в държавата има корупция, държавата Е корупция

2020.05.30 Няма коментари
Spread the love

Колаж: Аlarmanews.com

В „Апартаментгейт“ – ако има нещо, няма нищо.

Гарван гарвану престъпления не вади.

В Русия на това му викат Круговая порука.

„Апартаментгейт“ вече влезе в международни изследвания, в университетски лекции, в докторски дисертации, в дипломни работи.

Но явно т.нар., с извинение, компетентни органи, гледат на корупцията и конфликтите на интереси в България с широко затворени очи.

Ето защо, когато веднъж на изпит попитаха един студент може ли да формулира главната причина за колосалните размери на корупцията в България, той отговори – Пълното отсъствие на политическа воля.

Всъщност, аз даже не знам дали това, което е у нас, е корупция.

Защото, да си помислим – суша има в една страна, когато не падат дъждове и температурите са високи. Но има ли суша в пустинята? Не, няма – няма суша в пустинята, защото пустинята Е суша, сушата е другото име на пустинята, нейното естествено състояние.

Точно така и у нас – това, което се случва в държавата, не е корупция, защото държавата Е корупция, защото корупцията е другото име на днешната ни държава, нейното естествено състояние.

В нашата държава винаги е имало корупция. Но никога в най-новата история на България не сме имали подобна ситуация, при която не в държавата ни има корупция, а държавата ни Е корупция!

Ето затова в „Апартаментгейт“ нищо нередно няма.

Няма и не може да има. Това е същността, смисълът и съдържанието на българската политическа хранителна верига.

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.