Home » Авторски страници

Карин дом: Онлайн консултации за родители от страната и чужбина

2020.04.30 Няма коментари
Spread the love

Този материал се публикува в нашето издание, след като ни потърсиха от екипа на Фондация “Карин дом”.

Скъпи родители,

Oт 28 април 2020 г. до 15.05.2020 г. Фондация Карин дом стартира програмата “Ръка за ръка заедно срещу Covid-19″, която ще предостави възможност за включване в индивидуални онлайн консултации на родители, живеещи в страната и чужбина, свързани с предизвикателствата, които срещат със своите деца на възраст 0-7 години в условията на Covid – 19 и социална изолация. Консултациите се провеждат чрез видео връзка от екип от специалисти на Карин дом – психолози, логопеди, специален педагог, консултант по кърмене. 

Даваме си сметка, че днес всяко семейство е изправено в нова и непозната ситуация, а времето и начините за преодоляването на кризата са индивидуални за всяко семейство. За родителите, живеещи далече от своите близки в България и в условия на изключително рестриктивни извънредни мерки, ситуацията е още по-трудна.

Много родители, както от страната, така и от чужбина, споделиха свои притеснения, въпроси и коментари, затова решихме да предложим допълнителна подкрепа под формата на индивидуалните онлайн консултации по проблеми, които Вие, родителите, срещате в условията на пандемия и социална изолация.

Тази програма е подходяща за Вас, ако:

  • детето Ви е неспокойно или има трудности със съня, храненето /кърмене;
  • детето Ви проявява поведенчески проблеми като чест плач, нервност, агресивност или засилена плахост;
  • срещате затруднения да комуникирате с детето си в тази нова ситуация;
  • търсите начин да създадете сигурна и спокойна среда за учене и игра на своите деца в социална изолация;
  • детето проявява други проблеми, които Ви притесняват и търсите отговор и решение.

Местата са ограничени, регистрираните ще бъдат включени по ред на записване.

Може да се регистрирате за онлайн консултация ТУK и ще се свържем с Вас. Консултациите са с времетраене 40 мин. и цена 35 лв. Тази цена е обвързана с кауза. Събраните средства ще бъдат в подкрепа на терапията на деца със специални нужди в Карин дом.

Опции за Плащане:

  • По банков път:

в Експресбанк АД, Титуляр на сметка: Фондация Карин дом

IBAN: BG94TTBB94001506068418 , BIC: TTBBBG22

  • На каса в EasyPay

Титуляр на сметка: Карин дом
Микросметка с БУЛСТАТ: 813145053

По време на извънредното положение, екипът на Карин дом, съставен от специалисти в областта на ранното детско развитие, разработи цяла поредица от безплатни видеа и лекции, в помощ на родителите, които имат над 80000 гледания.

Можете да видите видеата ТУК

Чрез онлайн лекции и консултации, Карин дом се стреми да подкрепи и българската общност от родители, живеещи в чужбина, изолирани и далече от своите близки и роднини, които срещат затруднения в променената реалност на днешното ежедневие.

За Фондация “Карин дом”

Карин дом е създаден през 1996г. от известния български дипломат и филантроп Иван Станчов. Това е една сбъдната мечта, както на създателя си, така и на родители, деца и специалисти, които през годините са обединили усилията си в една обща цел в името на децата. Карин дом е кръстен на братовчедката на Иван Станчов – Карин, която е с церебрална парализа, но води пълноценен живот и е една изключително състрадателна и вдъхновяваща личност.

Карин дом е един съвсем различен модел на предоставяне на услуги не само за децата със специални потребности, но и за семействата им. Екипът ни непрестанно се развива и обучава като предоставя не само терапия на децата, но и среда за развитие, обучение, емоционално израстване, както на детето, така и на семейството му.

Услугите на Карин дом са насочени, както към децата със специални нужди и техните семейства (работим с деца от 0 до 7г.), така и към всички специалисти в сферата, които имат нужда от надграждане на знания и умения за работата си с децата със специални потребности. В последните години сме насочили сериозен ресурс в провеждането на обучения за начални учители, медицински специалисти, студенти и др., за да могат в работата си да се чувстват по-уверени и ефективни, по този начин активно подпомагаме и процеса на приобщаващо образование у нас.

Карин дом е инициатор и двигател на развитието на ранната интервенция в България. Годишно екипът ни консултира над 120 семейства с деца на възраст от 0 до 3г.,при които имат риск от изоставане в развитието или специални нужди от подкрепа, чрез мобилни услуги в дома, на детската площадка, в ясла/градина и на ниво родилен дом. Програмата постига отлични резултати благодарение на иновативния семейно-ориентиран подход, който подпомага родителския капацитет и участието на семейството в развитието и постиженията на детето.

 

Карин дом

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.