Home » Авторски страници

Писмо на ТВ “България 24” до МВнР, по сигнал на емигранта П. Анастасов

2020.04.16 Няма коментари
Spread the love

След участие в нейно предаване на българския емигрант на гръцкия остров Крит Петър Анастасов, Светослава Рудолф от ТВ “България 24” изпраща писмо до Министерството на външните работи на Р. България. По-долу може да се види съдържанието на това писмо, както и запис от предаването с участието на П. Анастасов.

ДО МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

Уважаеми дами и господа в Министерство на външните работи,

Уважаеми дипломати,

Уважаеми чиновници в посолства и консулства,

Чуйте какво се говори за Вас от българите в чужбина.

Не Ви ли е поне малко неудобно? Не Ви ли е грижа? Не Ви ли се свива сърцето поне за миг?

Българите в чужбина Ви се молят с месеци за елементарни права – за паспорти, за лични документи, за възможност за придвижване в Европейския съюз, за възможност да се върнат в родината.

Може би, ако бяха бежанци от Африка, от арабските страни или от Азия, щяха да са за Вас в някаква привилегирована графа? Защото би било политкоректно и ще отчетете дейност?

Българите в чужбина са наши сънародници и Вие сте длъжни да се грижите за съдбата на всеки един от тях. Ако не го правите, както го вършат посолствата на европейските държави, на САЩ, на Канада, стои въпросът защо е целият този персонал на МВнР зад граница, за какво получавате заплатите и привилегиите си?

Защо един българин трябва да извежда истинска битка, за да му обърнете внимание?

Като журналист очаквам от Вас не просто протоколен отговор, а незабавна промяна на Вашите институционални методи.

С нашите зрители и приятели – българи по света – ще променим Вашите маниери, рано или късно. Европейските институции и българските евродепутати са вече уведомени.

По-добре Вие да направите нужното – рано.

 

Светослава Рудолф

Телевизия „България 24”

——————————————————————————-

* Повече за казуса за (не)разкриването на е-консулски услуги може да откриете ТУК. Както и в прессъобщение на МВнР, изпратено до медиите преди няколко дни, в което накрая се казва: “Разделът за електронни услуги на сайта на МВнР, създаден при предишното ръководство на министерството по проект за 450 000 лв., никога не е работел пълноценно. Чрез него е имало едва две заявки, тъй като е бил проектиран да се използва с КЕП, издаден само от България. Разделът в момента е спрян като предстои да бъде обявена обществена поръчка за нова разработка, с цел да бъде активен от август 2020 г.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.