Home » Е-Списание

САЩ са начело и по заразени с коронавирус

2020.03.26 Няма коментари
Spread the love

По данни на „Ню Йорк Таймс” и на сайта worldometers.info, най-малко 82 000 души са заразени с коронавирус в САЩ, което е повече, отколкото в Китай, Италия или която и да е друга държава в света.

Сбъднаха се и предупрежденията ни в текст, публикуван по-рано на Еврочикаго под заглавие За пандемията и за след нея (линк), за това, че САЩ ще cе прeвърнaт в нoвия eпицeнтър нa oгнищeтo нa кoрoнaвируc.

Ето част от това, което писахме преди: “САЩ и България се оказаха в сходно положени в пандемията – и в двете нямат производствени мощности да произведат необходимите медицински, защитни и дезинфектиращи средства. И дори това, че американското правителство може да си напечата още много долари, не му помага силно при създадения дефицит в цял свят. Това доказва, че това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Разликата в решаването на проблемите в двете държави е в това, че в България се вдига излишна паника, а в САЩ все още хората не са наясно колко зле е положението – дори днес, когато вече са в челната тройка по заразени.
Изводът е един: Пандемията показа, че за управляващите на двете държави политическата кариера и борби са по-важни от здравето на гражданите.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.