Home » Авторски страници, българи зад граница

Мина Здравкова и Кристофър Дейвис отиват на Световното първенство в Монреал

2020.02.18 Няма коментари
Spread the love

Мина Здравкова и Кристофър Дейвис на турнир в Лига, Латвия, 2019 г. Снимка: Вeautyinsport.com

Мина Здравкова, наша бивша ученичка от БУ “Иван Станчов” в Лондон, която за известно време учеше и в БУ „Джон Атанасов” в Чикаго, отива с партньора си Кристофър Дейвис на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал, Канада! Те ще представят там България като танцова двойка. Мина и Кристофър участваха миналия месец на Шампионата на Европа в Грац, Австрия.

Мина и Кристофър на Европейското първенство в Грац, където се класираха на 25 място. Снимкка: БНР

Ето ги преди година на едно състезание в Красноярск:

Историята за Мина е история на една млада, даже малка българка, която от 3-годишна знае какво иска и го прави. И не само, че следва мечтата си самичка, без семейството й, по всички краища на света, но и прави един американец българин, заради голямата им любов към спорта и връзката им като професионална танцова двойка. И те постигат все повече и повече.

Мина и Крис на Зимната универсиада през март 2019 г.:

А тук, в документалния филм на БНТ за нашето училище към Посoлството на България в Лондон, може да видите Мина преди време, тя е една от героините в него. На финала се вижда как се сбогуваме с нея преди да напусне Лондон (тя участва в танцовия ни състав и кадрите са озвучени точно с народната песен „Вечеряй, Радо”, която е част и от музиката на тяхното съчетание). Тогава й пожелахме да се завърне при нас като победител от световни първенства (на 28 минута от филма).

И ето, че това започва да се случва!

Няма случайни неща. И Мина ни е неслучайна!

Мина и Кристофър, 2017 г. Снимка: Novini.bg

.

Снежина Мечева,

директор на БУ “Иван Станчов” – Лондон

———————————————————————–

Бел. ред.: Мина Здравкова е дъщеря на големия български футболист, легенда на ЦСКА и треньор в “Лудогорец” Ради Здравков. Нейният партньор Кристофър Дейвис е от Чикаго и има български паспорт. Пожелавеме искрено успех на Мина и Кристофър на първенството в Монреал.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.