Home » Авторски страници

Иванчева: Как се живее, когато непрекъснато си заплашван?

2020.01.15 Няма коментари
Spread the love

Тази нощ е била подпалена къщата в Ихтиман на адв. Ирен Савова, която пое защитата на бившите кмет и зам.-кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това е поредно посегателство срещу адв. Савова.

Коментар на Десислава Иванчева за поредното посегателство срещу Ирен Савова:

Как се живее, когато си непрекъснато предупреждаван, заплашван и има посегателство спрямо теб?

Това не е правова държава. Тук никой не се чувства в безопасност. В България напоследък всеки може да прави всичко, без да бъде наказан. Да те обвинят и прибират без доказателства или с фалшиви доказателства и свидетели, на които са им обещани облаги, да ти разлепят некролог и да ти напишат, че си мъртвец, да ти сложат проследяващи и подслушвателни устройства, да ти запалят дома… да сплашват адвокати, съдии и т.н.

Прави се всичко възможно да накарат будните хора да живеят в страх и с преклонена глава.

За пореден път има заплаха за живота на адв. Савова. Днес от новините разбрах, че е имало умишлен палеж на дома й. Откакто е адвокат по делото ни от около година и 8 месеца, това е поредно посегателство срещу нея. Всички помним, че бяха разлепени некролози в началото, когато тя пое да ни защитава. Да си видиш некролога е изключително стресиращо и заплашващо. След известно време имаше видео записи, който тя предостави на компетентните органи, в които ясно се виждат лица, които поставят проследяващи и подслушвателни устройства. Естествено, че службите не реагираха по подадените сигнали, придружени с доказателствен материал. Това, че тези действия се случват винаги, когато тя се връща в България, е очевидно, че е предупреждение да бъде послушна и да я откажат да ни защитава.

Тя и кантората й бяха първите, които поеха нашата защита и подадоха много сигнали до различни правозащитни организации, за нарушенията и инквизиционните методи, които имаше спрямо мен и г-жа Петрова. Нечовешко отношение, придружено със заплахи от страна властимащите, спрямо нас двете.

 

Коментар по повод поредния инцидент и на Биляна Петрова:

За МОЯ АДВОКАТ Ирен Савова – НЕКРОЛОЗИ, ПАЛЕЖИ, ТЕРОР И ПОДСЛУШВАНЕ от Мафията и Прокуратурата.

Целта е ясна – сплашване, за да не защитава мен и другите си клиенти.

Това е поне петата заплаха за адв. Ирен Савова от старта на делото, припомням:

– 11 АБСУРДНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ПРОКУРАТУРАТА, след като стана мой адвокат;

– Разлепени НЕКРОЛОЗИ на 20.11.2018 г. – когато Ушев и компания противозаконно ни задържаха в ареста;

– ОПИТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ – малко преди присъдата на първа инстанция;

– ТРАКЕРИ НА КОЛИТЕ – лятото на 2019 г., когато почваше втора инстанция. На прокуратурата са дадени видеозаписи и имената на нападателите. Ефектът е НУЛА.

Това е постоянен тормоз над мен, близките ми и всички свързани с абсурдното дело. Когато нямат доказателства, цялата репресивна машина е включена в действия. Чувствах се безсилна и отчаяна, затова последния месец мълчах.

Но този умишлен палеж запали отново желанието ми да се боря…

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.