Home » Авторски страници

Над 30 мнл. лв. бонуси в НАП, въпреки големия скандал с теча на данни

2020.01.28 Няма коментари
Spread the love

В Националната агенция за приходите са си раздали над 30 милиона лева бонуси за 2019 г., въпреки теча на личните данни на 5 милиона български граждани

Снимка: „Стандарт“

––––––––––––––––––––-

„БОЕЦ“ получихме документи, че само за 2019 г. НАП са си раздали бонуси – или, както те са го фомулирали „допълнителни възнаграждения за постигнати резултати“ – в размер на над 30 МИЛИОНА ЛЕВА! Документите са подписани от шефката на НАП, Галя Димитрова, и са получени по Закона за достъп до обществена информация. След като „БОЕЦ“ осъдихме няколко пъти приходната агенция, вече не смеят да ни отказват достъп.

Сумата е огромна и, на фона на най-големия скандал през 2019 г., засягащ пряко НАП, тя е меко казано скандална! Това е невъобразима наглост. През 2019 г. НАП бе във фокуса на обществото, след като избухна скандалът с теча на личните данни на над 5 милиона българи. Скандал, който разтърси държавата и българските граждани. Част от скандала бе и фактът, че шефката на Агенцията, Галя Димитрова, не си прекрати отпуската по време на кризата, а прокуратурата се опита да „сготви“ сайта за разследваща журналистика „Биволъ”, като поръчители на хакерската атака, и издадоха международна заповад за разпит на главния редактор Атанас Чобанов. Скалъпени обвинения бяха повдигнати на собственика на една частна компания и негов служител, а КЗЛД глоби НАП с 5 милиона лева! Пари, които пак ние, данъкоплатците, платихме! Наказани нямаше, вместо наказания, обвинения, оставки и уволнения разбираме, че НАП са се самонаградили с десетки милиони за „постигнати резултати”! Абсолютна гавра с българските граждани! Позволихме да ни източат личните данни, след това им платихме глобата, а накрая им плащаме и БОНУСИ – НАГРАДА за цялата тази свинщина!

Тази информация става публична и, на фона н обявения за сряда протест на бизнеса, подкрепен от „БОЕЦ“, срещу опита на управляващите да смачкат малкият и среден бизнес чрез промените, които МФ правят в Наредба Н-18, затруднявайки работата на фирмите в България с допълнителни разходи, правна и бизнес несигурност. Предлаганата промяна ще доведе до повишаване на разходите на бизнеса и в частност на малките предприятия.

Разширяват се инструментите за селективен натиск върху бизнеса, конкретни физически лица – служители и собственици на съответните дружества при неизяснени процедури и условия за осъществяване на непосредствени контакти с длъжностни лица, създават се допълнителни възможности за корупционни действия и практики от страна на служителите на приходната администраци, като едновременно с това се увеличава и административната тежест. С други думи, ако досега НАП бе „малката бухалка” в ръцете на управляващите (голямата е прокуратурата), след въвеждането на новите промени ще се превърне във първостепенна шПицкоманда за репресии, натиск, изнудване и унищожаване на бизнеса и неудобните за властта. Като никой не е застрахован, а дори бизнесът трябва да плати от джоба си (всички разходи накрая ги плащаме ние, клиентите), за да го мачкат и тормозят. Плюс това трябва да им плаща и МИЛИОНИ ЗА БОНУСИ-НАГРАДИ!

Прилагаме отговора на Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП:

Източник: ГД „БОЕЦ“

Средно всички служители на НАП са получили по около 4.500 лева годишна „награда за постигнати резултати“, или по около 400 лева всеки месец, което е приблизително две минимални пенсии. Служителите в централното управление са получавали още по високи бонуси. Общо 30 150 195 лева – награда за теча на личните данни на над 5 милиона българи!

На тази поредна наглост може да се отговори само по един начин – НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО… Без компромиси, без повече лъжливи обещания и без преговори и разигравания.

 

Гражданско движение „БОЕЦ“

Целият материал – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.