Home » Е-Списание, политика

Карикатуристът Чавдар Николов за 10.11.1989 г.

2019.11.10 Един коментар
Spread the love


.

Помните ли, че навремето Русе беше градът на милионерите?

Имаше около 5-6 човека, ударили шестица от тотото. Не помня от кой вестник или телевизия се сетиха да направят материал по темата. Оказа се, че повечето печеливши са развалили семействата си или са проиграли всичко, и са затънали в дългове. Само един, ако не се лъжа, беше успял да устои на печалбата и да подобри живота си.

Така ние преди 30 години ударихме шестица от глобалното тото.

Спечелихме джакпота на демокрацията, получихме свобода, за която не бяхме се трудили или борили достатъчно. Гледайки сегашното състояние на демокрацията у нас, приличаме повече на тези русчуклии, които пропиха печалбата. С “малки изключения” разбира се. Добре че някои по-умни ни прелъгаха, та сега сме членове на Европейския съюз, макар и най-бедни негови членове.

Тъй като Свободата ни си остава все така енигматична, предлагам да я изчислим в кебапчета.

Тридесет години по тройка за обяд, прави точно 32 850 кебапчета, Мисля, че така Свободата е вече впечатляваща и надарена, като плеймейтка на мутренско парти. Сега, обаче, имаме друг проблем. От носталгия ли, от що ли, но ситуацията с демокрацията в БеГе-то все повече заприличва на ситуацията преди 10.11.1989 г. Дали щото премиерът ни е завършил университета “Тодор Правешки” с отличие, дали щото и ние си пазим дипломите от там, но е факт.

Но млъкни, сърце, ще дочакаме нов 10 ноември, с търпение сме надарени.

Пък и какво са 25 години до края на Борисовото управление? Ей сега ще отлетят. Честит празник на всички, които го пожелаха!

 

Чавдар Николов

.

One Comment »

  • Rumen Pavlov said:

    Г-н Николов, прав сте! Няма съмнение! Спомням си съобщение в пресата година-две след промяната, където бе заловен железничар, струва ми се бе от Северозападна България, разбил вагон с шотландско уиски, взел няколко кашона и ги изсипал в джибрито си.
    Да и това сме ние!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.