Home » Авторски страници

Петиция за Национален (или Балкански) институт за имунотерапия и имунопрофилактика на рака

2019.11.18 Няма коментари
Spread the love

Онкоболни настояват за основаване на специализиран Национален или Балкански институт за имунотерапия, имунопрофилактика на рака и възстановяване след химиотерапия, каквато структура няма в България и на Балканите. Следва съдържанието на тяхната петиция, която може да бъде подкрепена ТУК.

——————————————————————————

Настояваме за повече шанс за живот на няколко десетки хиляди онкоболни с разкриване на Национален/или Балкански/ специализиран Институт за имунотерапия, имунопрофилактика на рака и възстановяване

Петиция за разкриване на Национален/или Балкански/ специализиран Институт за имунотерапия, имунопрофилактика на рака и възстановяване на онкоболни след химиотерапия. Обществото иска ли?

Уважаеми сънародници,

През последните 20-30 години заболеваемостта от „рак „по официална статистика у нас се е покачила 2,5-3 пъти. Умират ежегодно около 19 000 и се разболяват всяка година нови около 38 000 онкоболни.

В съвременната медицинска онкология има няколко основни проблема:

1. По време на химиотерапията е възможно да възникнат противопоказания за провеждането и да се спре за неизвестен период от време.

2. След приключване на химиотерапията след няколко месеци или години са възможни рецидиви. Те са тези, които правят заболяването злокачествено.

3. През последните години най-съвременното и перспективно направление за борба с рака е ”Имунотерапията и имунопрофилактиката на рака”.

За решаването на основните проблеми е нужно разкриване на научно-приложна клинична иновативна медицинска структура където да се прави медицина в тази иновативна област. Това е липсващо звено в онкологията.

Нашите въпроси към държавата са следните:

1.Защо държавата не иска да признае болестта “рак” за най-тежкото социално значимо заболяване?

2. Защо държавата не иска да признае имунотерапията на “рака” за стратегическо направление с държавен приоритет?

3. Защо държавата не иска да разкрие Национален/или Балкански/ Институт за имунотерапия, имунопрофилактика на рака и възстановяване след химиотерапия, каквато структура няма у нас и на Балканите ?

4. Защо няма държавна политика за развитие на медицинската наука в стратегическото направление за „Имунотерапия и имунопрофилактиката на рака”, чрез създаване на равнопоставени нормативни условия с тези във водещите иновативни страни в света /САЩ, Германия и др./?

5.Защо България няколко десетилетия продължава да е на последно място сред всички други страни членки на ЕС по степента на развитие на медицинските науки изобщо и в частност за правене на медицина за борба с рака в стратегическото направление „Имунотерапия и имунопрофилактика на рака”? Защо като има приети много държавни документи няма развитие в това стратегическо направление на медицината?

Доц. д-р Манев /Председател на програмен консултативен съвет за имунопрофилактика и имунотерапия на рака към здравна Фондация “КОНТРОЛ НА ПРИДОБИТИТЕ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ, СВЪРЗАНИ С ПРОМЕНИ В ОКОЛНАТА СРЕДА”/

www.immuno-bg.org

Пълният текст на петицията дава отговор защо молим хората и обществото да подкрепят петицията с гласа си и да я популяризират за да има повече шанс за живот на десетки хиляди онкоболни. Може да се прочете в сайта на фондацията www.immuno-bg.org, папка “Новини”.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.