Home » Авторски страници, българи зад граница

Ученици от българските училища в Чикаго в Музея на Холокоста

2019.11.20 Няма коментари
Spread the love

Посещение на ученици от българските съботно-неделни училища в Чикаго в Илинойския музей на Холокоста

На 16 ноември 2019 г., за втора поредна година, Генералното консулство на Р. България в Чикаго организира посещение на ученици от българските съботно-неделни училища в Илинойския музей на Холокоста (Illinois Holocaust Museum and Educational Center – ILHMEC).

Посещението имаше за цел да запознае българските ученици с трагичните страници на Холокоста, както и с ролята на България и българския народ за спасяването на българските евреи през 1943 г. След обиколката на музея, учениците бяха приветствани от генералния консул на Р. България в Чикаго Иван Анчев и гледаха документалния филм „Извън хватката на Хитлер“, по едноименната книга на проф. Михаил Бар-Зоар.

Инициативата стана възможна, благодарение на отпуснатите от Министерство на външните работи финансови средства, в рамките на Международния план на Комуникационната стратегия на Р. България за ЕС през 2019 г.

В посещението на музея участваха ученици от „Джон Атанасов“, „Малко българско училище“ и „Нов живот“.

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.