Home » Авторски страници

Протест в София: “Светлината пробива Мрака! Марш за право и свобода”

2019.10.17 Няма коментари
Spread the love

Във връзка с избора на единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев, Инициатива “Правосъдие за всеки” организира на 23 октомври 2019 г. пред Съдебната палата в София протест под надслов “Светлината пробива Мрака! Марш за право и свобода”. Събитието е с начален час 18.00 и краен час 21.00 местно време.

Ето какво пишат организаторите на протеста:

“На 24 октомври е финалното изслушване на единствения кандидат за Главен прокурор и така наречения избор във Висшия съдебен съвет. Загряват с искане за оставка на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Олигархията отдавна овладя Прокуратурата, а сега иска да стори същото със Съда, чрез готвеното назначение на кандидата на Делян Пеевски. Зависимостите и влиянията в Съдебната власт са вече явни, сега броят гласовете. Но ние сме готови да ги осветим и да се опитаме да ги възпрем, като организираме и жива верига със светлини и фенери в Триъгълника на властта на Ларгото, и кажем ясно, че не приемаме тази гавра с Правосъдието, правата и свободите ни!

Пратете линк към това събитие на всички Ваши приятели и ги помолете да бъдат с нас на 23 октомври пред Съдебната палата и Ларгото, и да си вземат отпуск на 24 октомври, защото сега се решава бъдещето, нашето и на децата ни – в каква държава ще живеем, в кой свят искаме да бъдем!”

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.