Home » Авторски страници

“БОЕЦ”: ГДБОП разследва Пламен Георгиев

2019.10.09 Няма коментари
Spread the love

“В Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е образувана преписка срещу Пламен Георгиев и Цветан Цветанов, по сигнала на БОЕЦ за покритата и манипулирана от КОНПИ ревизия на бившия заместник на Борисов” – пише на сайта си Гражданско движение “БОЕЦ”. Ето какво заявяват от ГД “БОЕЦ”:

Пламен Георгиев

“СКАНДАЛЪТ Е ОГРОМЕН, защото в същото време Пламен Георгиев, срещу когото разбираме, че има активна прокурорска преписка и проверка за документи престъпления, ОПГ за данъчни и финансови престъпления, престъпления по служба и редица други престъпления от общ характер, е назначен за български консул във Валенсия, което е недопустимо! Има и втори, не по-малко тежък скандал! По този сигнал на БОЕЦ е заведена преписка във ВКП под №3848/2019 г. и е разпоредена на ДАНС. Зам.-шефът на ДАНС, Недялко Недялков, ОТКАЗВА да анализира данните в сигнала, уличаващи Пламен Георгиев в тежки престъпления и обжалва прокурорското разпореждане пред АСП, които прехвърлят проверката на ГДБОП с номер на преписка №784/2019 г. по описа на Специализираната прокуратура! Действията на Недялков доказват слуховете, че той ще бъде следващият председател на КПКОНПИ и няма как да разследва предшественика си! Все едно Гешев да разследва Цацаров. Доказва се и друго, че Пеевски контролира, както прокуратурата, така и ДАНС, а ГДБОП са удобната „трета глуха“, където да бъде заметен този сигнал, както и, че Борисов е просто наблюдател и изпълнител в тези събития.

На 04.10. председателят на БОЕЦ – Георги Георгиев бе призован на разпит в ГДБОП по сигнала на БОЕЦ, като основно въпросите на прокуратурата са във връзка с публикуваните от Биволъ документи, разкриващи цялата схема за прикриване на незаконните доходи на Цветанов. В сигнала има посочен активен линк към публикацията на Биволъ, в която са качени и всички документи, но прокуратурата настоява да получи от нас оригиналите, за да може евентуално да обвини БОЕЦ и Биволъ в разпространение на класифицирана информация и да смени курса на разследването, като вместо срещу Пламен Георгиев и Цветан Цветанов, да го обърне срещу нас и биволите! Както при разследването по #ЯневаГейт и „Ало, Ваньо“. Проверката бе насочена не по съществото на съдържанието на записите и съдържащите се в тях данни за извършени престъпления от висши магистрати и политици, а срещу източниците и медията, която ги е огласила! В хода на разпита, Георги Георгиев от БОЕЦ отказва да „уважи“ исканията на прокуратурата и ИЗИСКВА незабавно образуване на досъдебно производство, в хода на което да се проверят посочените в сигнала факти, обстоятелства и документи, водещи до обосновани съмнения за извършени тежки престъпления от Пламен Георгиев и Цветан Цветанов, както и да се съберат допълнителни доказателства с цел установяване на Истината! ДОСЕГА НИКОЙ НЕ Е ОТРЕКЪЛ автентичността на предоставените от БОЕЦ и публикувани от Биволъ документи!

Днес (б.р.: вчера) премиерът Бойко Борисов отново защити в ефира на БТВ Пламен Георгиев и оправда неговото назначение с думите, че „той е свършил много работа“! И, че си е спечелил много врагове. За врагове не сме чули, но явно си е спечелил много приятели, чиито проверки, ревизии и далавери е прикривал и които след това се грижат за него, прекратявайки проверките срещу него и назначавайки го на топла службица… БОЕЦ сме вносители и на сигналите срещу Цветанов и Пламен Георгиев за #АпартаментГейт, както и на сигнала до ДНСК за незаконното барбекю и постройки на терасата на бившия шеф на КПКОНПИ. Прави впечатление, че специализираната прокуратура и ГДБОП са се активизирали след последните интервюта на Цветанов и назначението на Пламен Георгиев за консул. Възможно е тази проверка да е още една „каишка“, чрез която да бъдат държани те под контрол. А е възможно и да е принудително действие под външен натиск, защото БОЕЦ сезирахме и Европейската комисия за този казус, както и ЕВРОПОЛ, чиито член на УС е Цветанов към датата на внасяне на сигнала.

Сега Бойко Борисов трябва да отговаря на въпросите, как така назначава за български консул лице, което е разследвано и срещу което има активна проверка за документни престъпления, корупция и злоупотреба с власт?

– Борисов ли реши да назначи Пламен Геoргиев за консул във Валенися, или изпълни волята на Пеевски?

– Как сега ГДБОП ще разпитват Пламен Георгиев, след като Борисов побърза да го скрие във Валенсия?

– Знаел ли е Борисов за ревизията на Цветанов и доказаните незаконни доходи на неговия заместник в партията?

– Знаел ли е за действията на Пламен Георгиев за прикриване на незаконните доходи на Цветанов? Заради тази ли услужливост на Пламен Георгиев, Борисов лично го предложи за шеф на новата КПКОНПИ?

– Ако Борисов отрича да е знаел за всичко това, то тогава да каже, КОЙ управлява държавата и КОЙ владее институциите, и КОЙ прави назначенията в държавата?

– Да каже, вярно ли е, че Пеевски е реалният премиер, а Борисов е само негов наместник в Министерски съвет!

ЗАТОВА прокуратурата и всички институции-бухалки мачкат бойците, биволите, активните граждани и независимите журналисти, защото им разкриваме далаверите, разобличаваме престъпните им корупционни схеми и ги принуждаваме да разследват сами себе си и своите господари.

ПРИПОМНЯМЕ!

На 01.04.2019 г. БОЕЦ внесе сигнал до КПКОНПИ и ВКП, по повод предоставени от БОЕЦ и анализирани и публикувани от сайта Биволъ документи за извършена ревизия и проверка на Цветан Цветанов за периода 2003-2014 г. и прикриване от КОНПИ на негови незаконни доходи чрез манипулиране и фалшифициране на данните. Установено е разминаване в информацията за официалните доходи на Цветанов в размер на над 505 000 лева, но КОНПИ начело с Пламен Георгиев „стъкмява“ данните и установява „само“ 119 000 лева, като прекратява проверката.

В сигналите ни се казва:

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, злоупотреба с власт, незаконно забогатяване, конфликт на интереси, търговия с влияние, укриване на данъци, данъчни и финансови престъпления, фалшифициране и изготвяне на документи с невярно съдържание, престъпления срещу данъчната система, престъпление по служба, неизпълнение на служебните задължения от длъжностни лица, довели до щети в особено големи размери за държавата, както и други престъпления по чл. 283 и 304 от НК, както и участие в организирана престъпна група за данъчни и финансови престъпления, извършени от Цветан Генчев Цветанов – зам.-председател на ПП ГЕРБ, Пламен Георгиев – председател на КПКОНПИ и други неустановени лица.“

Прилагаме публикуваните документи, направените анализи и линк към публикацията на Биволъ: 

“Документи: Как КОНПИ на Пламен Георгиев наруши закона и “изпра” половин милион на Цветанов”

Завършваме сигналите с искане за отстраняване на Пламен Георгиев и извършване на всички необходими действия:

“БОЕЦ изискваме от прокуратурата да образува досъдебно производство, в хода на което да се разследват всички факти и обстоятелства с цел установяване на обективната истина. Огромният обществен интерес ни задължава да информираме незабавно медиите и обществото за вашите действия и отговори. Случаят разкрива огромна корупционна схема и данни за длъжностни и множество други престъпления с огромен риск и заплаха за държавата. Изискваме отстраняването на Пламен Георгиев от поста му председател на КПКОНПИ и задържането му под стража заедно с Цветан Цветанов, с цел недопускане на извършване на нови престъпления, укриване и унищожаване на документи и доказателства по разследването и оказване на натиск върху свидетели!“

Този сигнал бе изпратен и до премиера и президента. Нито дума от тях до момента. На 04.04. БОЕЦ и група неправителствени организации излязохме на протест пред Министерски съвет под надслов „ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ“ и същият ден Борисов посъветва Пламен Георгиев да излезе в дълъг отпуск! Няколко месеца по-късно Георгиев подаде оставка като председател на КПКОНПИ и бе възстановен като прокурор, а след това Борисов го изпрати консул във Валенсия!

Очакваме поредните удари срещу нас… Случаят с Пламен Георгиев и смачканата ревизия на Цветанов е показателен за това, как мафията си назначава удобни и послушни слуги на ключови и важни постове, за да може да прикрива престъпленията си и да мачка неудобните. Затова не бива да допускаме следващото назначение на Пеевски и мафията – избора на Гешев за главен прокурор!

НА 24.10. в 9.30 ч. – ДЕНЯТ НА ИЗБОРА НА ГЕШЕВ – ВСИЧКИ ПРЕД ВСС! СТОП ГЕШЕВ!
#СТОПГЕШЕВ

Гражданско движение “БОЕЦ”

Целият текст – ТУК

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.