Home » Авторски страници

Дело срещу отказ от информация по ЗДОИ. Протест “Стоп Гешев”

2019.10.03 Няма коментари
Spread the love

На 27 септември 2019 г. Гражданско движение “БОЕЦ” е завело дело в Административния съд срещу мълчаливия отказ на Софийска градска прокуратура да предостави информация по ЗДОИ, за сключените от Иван Гешев споразумения с лица, уличени в данъчни престъпления. “БОЕЦ” е публикувало на сайта си материал по темата, в който се казва:

“На 13.08.2019 г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ с вх. № 25-83 до ВКП, за информация относно сключените от Иван Гешев споразумения с ОПГ-та и лица, уличени в данъчни престъпления и източване на ДДС. Като продължени на ДДС-гейт и разкритията на БОЕЦ за 16-те МИЛИАРДА ИЗТОЧЕНО ДДС и 2135 споразумения, сключени от прокуратурата с „дедесарите“, довели до този грандиозен грабеж.

БОЕЦ пита ВКП: „Какво е работил Гешев?“

На 27.08.2019 г., в последния ден от срока за отговор по ЗДОИ, ВКП ни информира, с писмо, подписано от Ася Петрова – заместник на Цацаров, че препраща Заявлението ни на Емилия Рисунова – градски прокурор на София и административен ръководител на СГП. От СГП, в продължение на един месец, мълчат и пазят омертата за срамните и криминални споразумения на Гешев с престъпните групи за източване на ДДС. Изключително показателно! Това е по-силно дори от някакъв формален отговор или отказ, защото показва, че размерът и обхватът на престъпните и корупционни схеми и споразумения, реализирани от Гешев и ДДС-арската мафия, са опасна тайна, разкриването на която може да разбие плана за избора на Гешев за главен прокурор! СГП в нарушение на Закона отказва мъчаливо и страхливо да отговори и предостави исканата информация на БОЕЦ. ЗДОИ категорично отрежда на всички администравивни органи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се произнесат с отговор на всяко Заявление и искане на информация, като при отказ са длъжни да се аргументират и мотивират писменно. Прокуратурата, поради липса на законови аргументи за отказ и въпреки надделяващия обществен интерес, погазва закона и не отговаря на БОЕЦ.

КАКВО КРИЯТ?

Още през 2018 г. БОЕЦ публикувахме и официален документ с информация за 2135 СПОРАЗУМЕНИЯ, сключени от прокуратурата с лица и организирани престъпни групи, за данъчни измами и източване на ДДС. По темата пръв заговори следовател Бойко Атанасов, който разкри в интервю за Биволъ шпицкомандите на Цацаров за изпълнение на мокри поръчки в прокуратурата. Така бе разкрита схемата за продължилия две десетилетия тотален грабеж на държавата, над който прокуратурата е разтваряла чадър…

В Справка, издадена от Администрацията на главния прокурор на 1.06.2018 г., се посочва числото 2135 споразумения, сключени от прокуратурата с лица, уличени в извършване на данъчни престъпления. Източник: ГД “БОЕЦ”

СЕГА БОЕЦ разполагаме с потресаващи документи за действията и ролята на прокурор Иван Гешев в схемите за безнаказано източване на милиарди ДДС.

…Иван Гешев, разкрива „данни“ от разследването срещу ТАД, по НАП-лийкс с мотива, че обществото трябва да знае истината.

Същият Иван Гешев мълчи за разследванията на прокуратурата по сигналите на БОЕЦ срещу Цветан Цветанов, Карадайъ, Пеевски, Пламен Георгиев, Антон Славчев, Порожанов, Бойко Борисов, брат’чеда на Бойко Борисов, Цачева, Сотир Цацаров, Атидже Вели и останалите „герои“ от #АпартаментГейт и #КъщиЗаТъщиГейт, уличени от Биволъ, “Свободна Европа”, Фрогнюз, “19 минути”, АКФ и други медии в тежки данъчни, корупционни, имотни и други престъпления!

НИМА за тях обществото няма право да знае истината?

В НАП-лийкс изтекоха личните данни на 5 милиона българи.

В #Апартамент-гейт, #ДДС-гейт, #ДжиПи-гейт и т.н. са изтекли парите на 7 милиона българи.

Защо Гешев изнася данни от едно разследване, а мълчи по другите разследвания…

БОЕЦ разполагаме с документи, които показват и доказват, че лично Иван Гешев е сключил споразумения с ОПГ-тата, източили 16-те МИЛИАРДА ДДС, и е МОЛИЛ съда да освободи обвиняемите от ареста. МОЛИЛ е съда и да приеме споразуменията, вместо да настоява за максимални присъди и възстановяване на откраднатите огромни суми!

БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП за ДДС-гейт и източените над 16 МИЛИАРДА ЛЕВА ДДС и специализираната прокуратура, чиито шеф бе Иван Гешев, ни отговори, че милиардите са източени и откраднати безвъзвратно, но „няма данни за извършени престъпления“. НЯМА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

До дни БОЕЦ ще публикуваме всички документи с които разполагаме, за да знае обществото истината.

Източник: ГД “БОЕЦ”

Разполагаме с над сто страници документи, които в момента са в процес на заличаване на лични данни. От тях е видно, че лично Гешев е инициирал споразумения с ОПГ-та, ощетили бюджета с огромни суми, включително и с обвинените след операция „Наглите“… Става ясна и схемата, която Гешев използва, за да компрометира делата, като ги разделя и отделя материали от тях в други досъдебни производства, и в крайна сметка те биват прекратени, въпреки огромният труд на следователите и прокурорите по тези дела и събраните доказателства и експертизи.”

Целият текст – ТУК.

————————————————————————-

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

На 24 октомври 2019 г., от 9:30 ч. до 16:30 ч. местно време, ГД “БОЕЦ” и други граждански организации, обединили се под надслова “Стоп Гешев”, са планирали протест пред Висшия съдебен съвет в София, срещу избора на Гешев за нов главен прокурор. В съобщение за протеста се казва:

“БОЕЦ и група граждански организации предложихме гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, но правителството на Борисов, в лицето на министъра на правосъдието, отхвърли тази последна възможност за реален избор и се подчини на Пеевски и неговата воля, Гешев да бъде назначен без да се поемат никакви рискове. В тази ситуация гражданите останахме единствената сила, която може да се противопостави на този предрешен „избор“…

Темата „Правосъдие“ не е ничий монопол. Напротив, липсата на резултати и пълзящата мафиотска диктатура доказват, че действията до момента са неефективни и трябва да сменим тактиката. Да потърсим и консолидираме максимално широк кръг от обществото в битката за свобода и справедливост!

Обръщаме се към всички неправителствени организации, сдружения и активни граждани, с апел да съберем силите си с една цел – да не допуснем Гешев да бъде избран за главен прокурор. Обединение без политически амбиции с ясен фокус – “СТОП ГЕШЕВ”… Формат без водещи и подкрепящи, без големи и малки, без център и периферия, като всички застанем заедно в общата ни битка. Обединение, което да увлече гражданите, като дадем пример за сътрудничество и зрялост, за солидарност и гражданско поведение! Да покажем на “управляващите”, че срещу себе си имат гражданско общество, способно да поставя пред себе си ясни цели и да се бори заедно за тяхното постигане.

Присъединилите се към момента в Гражданското обединение “СТОП ГЕШЕВ” – ГД “БОЕЦ”, Сдружение “Зелен Младост” и движение “Ние, гражданите”.”

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.