Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ”: Изпраха Гешев, но петната останаха

2019.09.04 Няма коментари
Spread the love

На 07.08.2019 г. “БОЕЦ” внесохме сигнали до Инспектората на Висшия съдебен съвет (Вх. № 25132/07.08.19) , Върховна касационна прокуратура (Вх. № PRB201902557189I) и КПКОНПИ (Вх.№ ЦУ01/С-660/07.08.2019 г.) срещу Иван Стоименов Гешев, заместник на главния прокурор и кандидат за главен прокурор.

Иван Гешев

Сигналите включваха данни, документи и медийни публикации на сайтовете Фрогнюз и Биволъ, за връзки на Иван Гешев с Марио Кръковски, който е съдружник на Александър Ваклин – главен свидетел по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

На 6 юли “БОЕЦ” публикувахме документи – отговор от Апелативна специализирана прокуратура на наша Жалба, в който ТЕ констатират, че Гешев се познава от дълги години с Кръковски и са в приятелски отношения.

Прокуратурата призна официално за връзката на Гешев с ортака на Ваклин! (документи)

Това е втори сигнал на “БОЕЦ” срещу Гешев по казуса „Гешев-Ваклин“. Предишният сигнал бе внесен от нас на 4 юни, след разкритията на Фрогнюз за връзките на жената до Гешев със съдружника на Ваклин и нейните имотни сделки. ИВСС отказа да образува проверка с аргумента, че съдружията и контактите на жената, с която съжителства Гешев, не са съотносими към неговата професионална дейност. В своя отговор обаче прокуратурата ни уведоми, че ЛИЧНО ГЕШЕВ СЕ ПОЗНАВА ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ С МАРИО КРЪКОВСКИ (съдружник на Ваклин) И СА В ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ!

Вече не говорим за някакви индиректни връзки на Гешев, чрез жена му с ортака на Ваклин! Прокуратурата ни казва в прав текст, че лично Гешев се е познавал с Марио Кръковски от дълги години и са в приятелски отношения! Същият Марио Кръковски е съдружник на Ваклин, включително към датата на ареста на Иванчева и Петрова. По това дело Ваклин не е само основен свидетел, а е заинтересована страна, като по неговите думи са засегнати бизнес интереси и строителни намерения на негови фирми! В същото време, шефът на Специализираната прокуратура, Иван Гешев – дългогодишен приятел на съдружник на Ваклин, е главно действащо лице при ареста на кметиците, които спират строителните апетити и планове на Ваклин! Гешев беше там, Гешев даваше интервюта и говореше за светещи „коледни елхи“!

Сега ИВСС отново прекратяват проверката срещу Гешев с два основни аргумента:

1. БОЕЦ не предоставят нова информация и доказателсвта за противоправни действия на Гешев, както и за такива, уронващи престижа на съдебната власт.

2. Каквито и връзки и обвързаности да има Гешев с Ваклин и неговия съдружник, то това не е проблем, защото той няма отношение към делото „Иванчева-Петрова“. ИВСС казват: „магистратът (Иван Гешев) не извършва действия по разследването, не осъществява ръководство и надзор и не решава делото по същество“.

Две лъжи, с които се цели поредното изпиране на Гешев!

“БОЕЦ” прилагаме документите на прокуратурата с информацията за дългогодишното приятелство между Гешев и ортака на Ваклин! Прилагаме и разследването на Биволъ за финасирането от Ваклин на сградата, в която е апартаментът, закупен на скандално ниска цена от жената на Гешев.

Източник: Биволъ

Ваклин финансирал сградата, в която жената до Гешев взела евтин апартамент

Това е нова информация, но по тези приложени от нас документи и разследвания ИВСС не обелват НИТО ДУМА! Какво повече да им предоставим? Те се правят на глухи и слепи, а в това време Ваклин се среща с Цацаров и Гешев, и реве, че му е оказван натиск, а репресиите срещу Биволъ и БОЕЦ ескалират!

Вторият аргумент на ИВСС за отказа им да образуват проверка срещу Гешев, а именно, че той не е имал никакво отношение към разследването и делото „Иванчева-Петрова“, е още по абсурден. Това е откровена и нагла лъжа, която е лесно разобличима.

„Иван Гешев беше най-активният говорител на прокуратурата в първите дни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Негови резолюции има по множество документи от разследването, включително и по молби от Иванчева. Гешев определя „ръчно“ кой да е вторият следовател по досъдебното производство, т.е. резолюцията, с която е определена следователката Миряна Иванова, е подписана лично от него.“ – „КАПИТАЛ“.

ПРИЛАГАМЕ ДОКУМЕНТИ от делото „Иванчева-Петрова“, под които ясно личи подписът на Гешев по това дело! Има десетки такива документи, които доказват, че Гешев е активна страна, че той участва пряко в делото, че дори в нарушение на вътрешните правила разпорежда еднолично кой да е вторият следовател по досъдебното производство срещу двете кметици, които засягат бизнесинтересите на съдружника на неговия дългогодишен приятел. Това е класическа схема за прокурорски рекет, стигнал до крайност. Прокурор Гешев „удря“ кметиците, които пречат на бизнеса на съдружника на неговият приятел. По подобна схема преди няколко години Пеевски просто посочи няколко човека и прокуратурата ги обвини в заговор за убийството му!

Остава най-важният въпрос, за превзетата съдебна система и липсата на справедливост. Ясно е, че мафията е завладяла ИВСС и пази своите слуги и марионетки…

Прилагаме отговора на ИВСС:

“БОЕЦ” считаме, че Детелина Ханчева е само подставено лице, а истинският собственик на бизнеса, който тя представлява и е свързан с Кръкоски и Ваклин, е Иван Гешев.

След последните разкрития на “БОЕЦ” и Биволъ очакваме ескалация на репресиите и ударите срещу нас, като може да се стигне и до арести и покушения за физическото ни унищожаване. Предстои да публикуваме и документи за „срамните“ споразумения на Гешев с ОПГ-та за данъчни измами и източване на ДДС.

 

Гражданско движение “БОЕЦ”

(Със съкращения.

Целият текст – ТУК)

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.