Home » Авторски страници, политика

България подари на Струмица нов социален център

2019.08.16 Няма коментари
Spread the love

Външният министър Екатерина Захариева представи пред обществеността в Струмица новия многофункционален социален център на общината, финансиран с 270 000 лева от българското правителство в рамките на помощта за развитие, съобщи пресцентърът на МВнР.

На представянето присъстваха кметът на Струмица Коста Яневски и зам.-министърът на външните работи на РС Македония Андрей Жерновски. В центъра ще работят 6 неправителствени сдружения, които ще обслужват интересите на различни групи хора с увреждания.

В рамките на помощта за развитие България за втори път помага на хората от гр. Струмица и близките населени места.

Само за настоящата 2019 г. правителството на България е отпуснало над един милион лева за реализацията на 11 проекта на територията на РС Македония. Сред тях са изграждане на втори център за ранна диагностика на аутизъм в Охрид, реконструкция на два моста в Струга и село Ложани, изграждане на спортни съоръжения в Крива Паланка.

Останалите проекти са насочени към сътрудничеството между медиите от двете страни и мерките срещу „говора на омразата“, изграждане на спортни съоръжения в Крива Паланка, фестивали в подкрепа на културния обмен, като за 2019 г. над 900 деца и възрастни от България са взели участие в два фестивала, предоставяне на спортно оборудване на 6 училища и 5 детски градини в община Гьорче Петров – Скопие, подкрепа на здравната медиация сред ромите.

В началото на 2019 г. приключи един от проектите за 2018 г. – подновяване на фасадата на едно от най-големите училища в Скопие – ОУ „Димитър Миладинов“. Общата стойност на проекта възлиза на 255 000 лв. – се казва още в прессъобщението.

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.