Home » Авторски страници

Давността не е изтекла

2019.08.25 Няма коментари

“Това е само началото и малка част от информацията, с която разполагаме. Макар и да са минали доста години, давността още не е изтекла и БОЕЦ ще сезираме не само българските компетентни органи, а и всички европейски и международни институции, предоставяйки им цялата документация и информация.”пише на сайта си за конкретен случай отпреди години Гражданско движение “БОЕЦ”. Ето какво твърдят от “БОЕЦ”:

“Времето – кабинетът на НДСВ. Борисов е главен секретар на МВР. Банката е ДЗИ.

Агенцията за финансово разузнаване АФР (вече част от ДАНС) извършва проверка през януари и февруари 2004 г. на конкретна банка. Установени са фрапиращи нарушения.

– Банката е открила сметки на свои клиенти без тяхната идентификация, съществуват само под клиентски номер. Липсва име на физическото лице или фирмата, Булстат, данъчен номер, съдебно решение за регистрация на фирмата, спесимени на лицата, боравещи със сметката, и т.н.

– Установени са регулярни преводи от кореспондентски банки от лице, представител на организация, обявена за терористична от САЩ, към турски граждани с български паспорти, които са ги теглили в брой в дните на превода, като общата сума е стотици хиляди долари.

Установени са още няколко тежки нарушения, за които главен инспектор към дирекция „Инспекторат“ към АФР изготвя доклад до директора Васил Киров. Разкрита, описана и докладвана е схема за „опрощаване“ на вземания, прилагана от АДВ за длъжници към бюджета. Става дума за огромна сума. (Помните разкритията на БОЕЦ за 16-те милиарда несъбрано ДДС, обявени от НАП за несъбираеми.) Това е една от схемите.

Същият инспектор установява документално превод на над 120 милиона лева от сметка на конкретно министерство към личната сметка на министъра. (БОЕЦ знаем и името на банката, и името на министъра.)

Скоро след този превод, през 2005 г. собственикът на банката е убит показно в центъра на София.

Следва серия от брутални репресии и жестоки удари, включително и опит за убийство спрямо инспектора от финансовото разузнаване, разкрил и докладвал за нарушенията.

Сезирани са всички компетентни институции и власти, но вместо да бъдат образувани разследвания по констатираните нарушения и данните за банкови, корупционни и други престъпления, цялата държавна машина е впрегната срещу източника.

Източник: ГД “БОЕЦ”

Годината е 2009-та. Премиер е Бойко Борисов. На 15.10.2009 г. е уведомен официално с документ с вх. номер 20-И-35/15.10.2009 г. за гореописаните престъпления от инспектора, който ги е разкрил. Това става по молба на самия Борисов, който на 12.08.2009 г. разговаря по телефона с него и изисква информацията да му бъда предоставена по „каналния ред“. Разговорът е осъществен с посредничеството на лекар, близък до Борисов. В документа, внесен на 15.10.2009 г., освен за информация, се настоява и за лична среща, на която да бъдат предоставени и допълнителни данни. В продължение на няколко месеца отговор няма. Следва ново писмо от 16.12.2009 г., което също остава без отговор. Но не и без последствия за инспектора, подал сигнала. Репресиите продължават, като ударите се насочват и към членове на семейството му. Случва се и друго. Бившият шеф на финансовото разузнаване уволнява въпросния инспектор и покрива неговия доклад на работа в ОЛАФ. Кръгът се затваря.

БОЕЦ разполагаме с документите, информацията и потвърждение на изнесените данни от първоизточника. Ще публикуваме цялата информация, която впрочем е публична.”

Целият текст ТУК

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.