Home » Авторски страници

Партийните субсидии и Горанов

2019.06.10 Няма коментари
Spread the love

“Тълкуванието на закона, което 20 години сме имали, е некоректно, но няма преднамереност и умисъл при тълкуването на закона с партийните субсидии. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов. Той коментира пред медиите практиката парите за партиите, имащи право на субсидии, да се разпределят на база на всички действителни гласове, а не само според подадените за самата партия. Наскоро “Шоуто на Слави” показа, че вместо по 11 лв. на глас, както е записано в бюджета, партиите са получавали по 13.23 лв. Прокуратурата вече излезе със становище, че законът е нарушен. “Не ми е известно дали името ми фигурира сред служителите на финансовото министерство, за които прокуратурата има съмнения за извършено престъпление при раздаването на партийните субсидии” – добави финансовият министър.” – из материал на “Дневник”

Премиерът, финансовият министър и главният прокурор. Снимка: Михаела Катеринска, в. “Сега”

Не е едно и също да имаш частен асансьор, и да похарчиш повече от държавния бюджет, отколкото в закона е предвидено.

ГЕРБ са в такава паника да спасят финансовия министър Горанов, че ръсят безкрайни небивалици, а няма кой да натисне копчето, което свети в червено, и главата на Горанов да отхвърчи по-бързо от отнесен от градушка грозд!

Законът за държавния бюджет е най-важният закон всяка година, защото той разпределя нашите пари как ще бъдат похарчени, а щом в него пише 11 лв., значи никакви методики и предишни объркали се министри нямат значение.

Върховна административна прокуратура няма избор и трябва да повдигне обвинения, но въпросът е дали ще е някой незначителен бушон или прекия отговорен за изпълнение на бюджета – Горанов.

В нормална държава той вече щеше да търка нара, но тук всички мълчат, понеже сме недържава.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.