Home » Авторски страници, българи зад граница

Представяне в София на “Българските градинари в Хърватия”

2019.06.06 Няма коментари

Днес в София ще бъде представена книгата на Диана Гласнова “БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДИНАРИ В ХЪРВАТИЯ”. Събитието, организирано от “Българо-хърватско приятелство” (Bulgarian-Croatian Friendship), ще започне от 16 часа местно време в Ректорска зала 1 на СУ “Св. Климент Охридски”.

В “БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДИНАРИ В ХЪРВАТИЯ” авторката изнася ценна информация, илюстрирана със 150 снимки. В книгата са описани условията, при които са работили българските градинари през различните исторически периоди. За първи път в тази книга могат да се видят, събрани на едно място, поименни списъци с българи градинари, работили в Хърватия. Техните имена са взети от Хърватския държавен архив.

За книгата ще говорят доц. д-р МИРА МАРКОВА, проф. д-р ВЛАДИМИР ПЕНЧЕВ и авторката ДИАНА ГЛАСНОВА, която е гл. редактор на излизащото в Загреб двуезично списание „Родна реч”.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Диана Гласнова ще представи книгата си и на други места в Родината. На 8 юни т.г., от 10 ч. местно време, ще има представяне на “Българските градинари в Хърватия” във великотърновското село Къпиново, а от 11 ч. – в с. Церова кория, съобщава Focus-news.

На 11 юни т.г., от 17:30 ч., ще има представяне на книгата в Градската библиотека в Севлиево. На 12 юни, от 10.00 ч., “Българските градинари в Хърватия”  ще бъде представена в Пенсионерския клуб на с. Дамяново. На 12 юни, от 14.00 ч., е планирано представяне и в библиотеката на с. Сенник – съобщи Sevlievo-online.

Диана Гласнова на последната Световна среща на българските медии, която се проведе миналата есен в Скопие, РС Македония. Снимка: БТА

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.