Home » Авторски страници, българи зад граница

Стоичков отново в Чикаго. Представяне на “Историята. Христо Стичков”

2019.05.06 Няма коментари
Spread the love

Христо Стоичков бе отново Чикаго. На 4 май той представи пред сънародници във Ветровития град книгата “ИСТОРИЯТА. ХРИСТО СТОИЧКОВ”. Автори на книгата, издадена тази година от издателство СофтПРЕС, са Владимир Памуков и самият футболист.

Стоичков благодари на всички българи в Чикаго за подкрепата на националния ни отбор на Световното по футбол през 1994 г. и каза, че точно от Чикаго е започнал възхода на отбора в това незабравимо първенство. Каза също, че точно тук, в Чикаго, той лично е прекратил и активната си спортна дейност.

На тържеството за представянето на книгата бяха Шефкет Чападжиев, Божидар Искренов, Цветан Йончев, Благой Иванов – Багата, съотборници на Христо Стоичков от “Чикаго файър”, семейството на Стоичков, българският генерален консул в Чикаго Иван Анчев, много сънародници.

Програмата на Стоичков в Чикаго започна още от сутринта на 4 май, когато той изнесе специална лекция пред децата от Малко българско училище. Футболната легенда говори пред тях за усилията и труда, които стоят зад успеха му, за футболните си години и за сегашното си битие на журналист в телевизионния гигант „Унивижън“. 

Следват видеозаписи от представянето на “Историята. Христо Стоичков” в Чикаго.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.