Home » Авторски страници, политика

Десислава Иванчева: Погазват закони, за да бъда спряна като кандидат за евродепутат

2019.05.24 Няма коментари
Spread the love

Ето какво е написала днес на стената си във Фейсбук Десислава Иванчева, бивш кмет на столичния район „Младост“, независим кандидат за български евродепутат в предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент:

Десислава Иванчева. Снимка: Фейсбук

Приятели,

Подмяната на вота тръгна с брутално погазване на правото и явно страхът от мен е толкова голям, че дори са изпратени инструкции по места. И се погазват закони, за да бъда спряна като независим кандидат за Европейските избори, така както бяха погазени закони, за да бъда отстранена като кмет на „Младост”.

Вчера ни отказаха регистрация на застъпници, които да следят за провеждането на честни избори. Във Варна и в комисията на 24 ИР в София ни обявиха, че сме изпуснали срока. Наложи се да искаме съдействие в ЦИК, от там да звънят в съответните РИК и да им наредят да приемат листите със застъпници. След доста загубено време, това се случи. И накрая дойде не Костинброд, а Пловдив. В комисията бяхме в 17:01. Леличките обявиха, че няма да регистрират застъпници, защото ЦИК излезли с инструктивно решение да се приемат списъци до 17:00 часа три дни преди изборите. Отказът може да го намерите на сайта на 16 РИК – Пловдив като решение №73-ЕП.

Ще ви разкажа за още малко перипетии. Довечера по БНТ ще бъде излъчен безплатният ни предизборен клип. В него бяхме подготвили изненадващ край: „Купуването и продаването на гласове е престъпление. Гласуването за статуквото също”. От медията ни наредиха да махнем изречението за статуквото. А в чл. 183 ал. 2 от Изборния кодекс се казва, че в „аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание”. Никъде не е отбелязано, че трябва да е последно изречение.

Искате ли още. Знаете, че съдът ме пусна да участам само в два диспута в регионалните центрове на БНТ. Заради домашния ми арест, в дискусиите по БНР се явяваха момичетата и момчетата от „Непослушните”. За да ви информират, защо се кандидатирам за тези избори. По БНТ не бяха допуснати, основанието бе споразумение, подписано между вече бившия директор и няколко партии, според което само кандидати може да се явяват. Сами се сетете за кого е направено това добавяне, само ще ви напомня, че тогава бях зад решетките.

Разбирате ли сега, как цялата машина е задействана, за да бъда спряна? Законите не се спазват. Репресията е навсякъде. На всичко това трябва да сложим край и зависи от нас. Няма да ви агитирам да гласувате за мен, с №11 в бюлетината. Само ще ви помоля – гласувайте! Гласувайте за този, който е спечелил доверието ви.

Искрено Ваша Десислава Иванчева

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.