Home » Авторски страници

Представяне в София на “По пътя към…” на Георги Атанасов

2019.05.03 Няма коментари
Spread the love

На 11 май, събота, от 11 до 13 часа местно време, в сектор „Детска литература“ на Столична библиотека в София ще се състои премиерата на дебютния сборник на Георги Атанасов “По пътя към…”.

Сборникът „По пътя към…“ съдържа 17 кратки разказа, предимно от сферата на фантастиката, и изследва връзките между света, човека и Бога. През призмата на необикновеното и приказното авторът засяга актуални теми като консуматорското общество и научния прогрес, вечните философски въпроси за сътворението на света и смисъла на живота, и чисто човешки отношения: любов и завист, грешка и прошка.

Книгата се разпространява както в хартиен формат, с 11 черно-бели илюстрации от Любомира Стоянова – Мел, така и в електронен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „Читателите плащат, колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.

Колко е дълъг пътят на един разказ от въображението на автора до сърцата на читателите? Дали е прав или криволичещ, изпълнен с кръстопъти и разклони? Дали понякога не се оказва лабиринт… или задънена улица?

“Моята мечта е да ме оставят да вървя по пътя си. Взет от грабливите нокти на птица, премазан, изтерзан – оставете ме! Но те… понякога ме вдигат и отнасят. Чертаят пътя ми според техните изисквания – спасяват ме!

Мога ли да бъда спасен? Та аз съм само един охлюв, който се ражда сред множеството разпилени от дъжда. Дали ще бъда спасен, когато ме сгази нещо друго? Убие нещо различно, изяде враг? Не, позволете ми да опитам. Дайте ми шанс! Да вървя и оставям диря, която ще се изпари.”

Гостите на премиерата ще имат възможност да си закупят книгата с отстъпка – на приятелска цена, както и с автограф от автора. Подбрани откъси ще бъдат прочетени по роли от Лъчезар Енчев, Мирослав Моравски, Цвета Колева и самия Георги Атанасов.

Вход свободен.

За повече информация:

https://choveshkata.net/blog/?p=7223

 

Човешката библиотека

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.