Home » Авторски страници

Протест в София в подкрепа на осъдените на първа инстанция Иванчева и Петрова

2019.04.15 Няма коментари

Днес от 18:30 ч. до 21:30 ч. българско време в София се организира протест пред офиса на Европейската комисия в България, в защита на ДЕСИСЛИВА ИВАНЧЕВА и БИЛЯНА ПЕТРОВА. Протестът ще се проведе под надслов “Подкрепа и солидарност за българските “Кьовеши” в борбата им с мафията”. Бившите кмет и зам.-кмет на столичния район “Младост” бяха осъдени на първа инстанция съответно на 20 и на 15 години лишаване от свобода, глоби от 10 и от 15 хиляди лева, конфискация на имущество, забрана да заемат отговорни държавни длъжности. Този драстичен случай на българско “правораздаване” достига с тази присъда своята кулминация.

Ето какви са мотивите на организаторите на днешния протест:

“Да подкрепим законно избраните кметове на “Младост” в неравната им битка с мафията!

Ако смятате, че не те са корумпираните в най-корумпираната от десетилетия държава в ЕС, то заповядайте довечера на протест на пред Информационния център на Европейския център на Европейския съюз:
ул. “Г. С. Раковски” №124 в София.

Присъдите на първа инстанция:

Десислава Иванчева – 20 години лишаване от свобода, 10 000 лв. глоба, конфискация на част от имуществото и 20 години забрана за заема публични длъжности. Призната за виновна за искане на подкуп.

Биляна Петрова – 15 години лишаване от свобода, 15 000 лв. глоба, конфискация на имущество и 15 години забрана да заема отговорни държавни длъжности.

Петко Дюлгеров – 12 години лишаване от свобода, 12 000 лв глоба и 12 години забрана да заема отговорни държавни длъжности.

Двамата са признати за съучастници.

Мярката им за неотклонение “домашен арест” е изменена в “задържане под стража”.

Тримата са оправдани по друга част от обвинението – да са получили искания подкуп. За какво тогава са тези тежки наказания? За намерение да извършат престъпление?”

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.